Download het gratis e-book over bedrijfskleding

7 feiten die je nog niet wist over bedrijfskleding in de horeca

We hebben 7 opvallende onderzoeksresultaten* over bedrijfskleding in de horeca voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd naar de achterliggende psychologie? Bekijk dan ook eens ons gratis e-book: Bedrijfskleding. De verborgen motor van zakelijk succes..

Professionele serveerster = schonere toiletten

Wat heeft de outfit van een serveerster te maken met de kwaliteit van de toiletten in een restaurant? Ogenschijnlijk niet veel zou je zeggen.

Toch verwacht ruim twee-derde van de restaurantbezoekers bij een professioneel ogende serveerster ook een schonere wc.

Personeel in uniform serveert grotere porties

Nog een conclusie die niet direct voor de hand ligt:

Bij een horecagelegenheid waar het bedienende personeel professionele bedrijfskleding draagt, verwacht bijna de helft van de bezoekers dat ze grotere porties geserveerd krijgen.

Populair restaurant, want goed gekleed

‘Daar zitten veel mensen, dus het eten zal wel goed zijn’. Het is een aanname die veel horecabezoekers maken. Populariteit als graadmeter voor kwaliteit. Maar liefst driekwart van de ondervraagde consumenten denkt dat een restaurant populairder is wanneer het personeel een uniform draagt, dan wanneer het rondloopt in hun dagelijkse kloffie.

Gevarieerde wijnkaart door bedrijfskleding

Een andere indicator voor kwaliteit: Hoe gevarieerd is de wijnkaart? Ook hier denken consumenten (81%) dat gelegenheden waar het personeel goed gekleed gaat een gevarieerde wijnselectie aanbieden.

Betere service &  ‘het personeel respecteert mij’

Met het risico dat deze opsomming eentonig begint te worden: Bij restaurants met bedrijfskleding verwachten klanten betere service (88%) en denken ze dat het personeel hen respecteert (90%).

De psychologie achter professionele bedrijfskleding uitgelegd in een gratis e-book

Horecabezoekers oordelen over het algemeen dus erg positief over gelegenheden met professionele bedrijfskleding. Maar hoe komt dat nu precies? Welke psychologische effecten hebben uniforms op je personeel, klanten en willekeurige voorbijgangers? In ons e-book gaan we er dieper op in!

Je kunt het hieronder gratis downloaden:

Bedrijfskleding. De verborgen motor van zakelijk succes.

Download het gratis E-book

* Onderzoek door het Britse concern Simon Jersey in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.