Bedrijfskleding

Voor SA Wear is bedrijfskleding nooit zomaar ‘kleding’. Wij weten wat voor effect het heeft op personeel en publiek en hoe het kan bijdragen aan de uitstraling en het functioneren van je organisatie.

Horeca

Bedrijfskleding voor horeca

Hippe & trendy horecakleding voor o.a. hotel, restaurant, café, catering, barista en de keuken. Laat je inspireren in een van onze moderne showrooms.

office

Bedrijfskleding voor showroom,beurs, retail

Representatieve bedrijfskleding met een casual touch dat je medewerkers betrouwbaar en stijlvol laat overkomen naar de klanten.

Work

Bedrijfskleding voor de bouw

Veiligheid is vandaag de dag een van de belangrijkste eisen op de werkvloer. De werkkleding van SA Wear voldoet aan deze eisen en sluit naadloos aan bij de huisstijl van je organisatie.

Retail

Bedrijfskleding voor verswinkels

Onze verswinkelkleding is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse werkzaamheden. Het assortiment bestaat uit sterke slijtvaste stoffen om slijtage te voorkomen.

We denken graag met je mee

juiste uitstraling met bedrijfskleding

De juiste uitstraling

 • branding door de juiste kleding
 • tevreden personeel
 • custom made mogelijkheden
 • eigen design afdeling
Bestelsysteem webshop bedrijfskleding

Oplossingsgericht

 • voor ieder budget kleding
 • bestelsysteem/ voorraadbeheer
 • snelle levertijden
 • passen op locatie
Showroom SA Wear bedrijfskleding

Showrooms

 • bekijk, pas en voel alles
 • 5 dagen per week open
 • persoonlijk advies
 • 4 showrooms altijd in de buurt
Vertegenwoordiger SA Wear bedrijfskleding

We komen ook bij je langs

 • waar en wanneer het uitkomt
 • we nemen voldoende samples mee
 • persoonlijk advies op locatie
 • uiteraard geheel vrijblijvend

Bezoek een showroom

SA Wear Bedrijfskleding heeft grote en moderne bedrijfskleding showrooms in Breda, Amsterdam en Antwerpen. Hier helpen wij je graag bij het uitzoeken van passende bedrijfskleding.

Wat bedrijfskleding doet voor je zakelijk succes

Lees hoe je met kwalitatief hoogstaande bedrijfskleding je medewerkers beter laat werken en daardoor als bedrijf een beter resultaat boekt.

Bedrijfskleding kopen

Waar moet je op letten?

Wat is nu precies bedrijfskleding?

Bij de term bedrijfskleding denken vele mensen vaak snel aan een representatieve outfit. Bijvoorbeeld zoals kleding voor front office medewerkers of representatieve kleding voor winkel medewerkers zoals verswinkelkleding. Uiteraard zijn bakkerskleding en slagerskleding wel bekende vormen van bedrijfskleding. Maar vergeet ook zeker niet dat al jouw personeel welke zichtbaar (kunnen) zijn voor je klant herkenbaar zouden moeten zijn als medewerker van je bedrijf. Denk dus ook aan werkkleding voor het technisch personeel. Bedrijfskleding betekent bijna altijd letterlijk: kleding voor je hele bedrijf.

Waarom kiezen voor bedrijfskleding van SA Wear?

De keuze voor de juiste bedrijfskleding is een belangrijke beslissing. Bedrijfskleding moet niet alleen een professionele uitstraling bieden, maar ook comfortabel en duurzaam zijn. Bij SA Wear begrijpen we dat bedrijfskleding een essentiële rol speelt in de representatie van je bedrijf. Daarom bieden wij bedrijfskleding die lang meegaat, zodat je zeker bent van een duurzame investering. Ons team van bedrijfskleding-experts staat klaar om samen met jou de perfecte bedrijfskleding te selecteren, die aansluit bij de unieke behoeften en wensen van jouw organisatie. Wij zorgen ervoor dat elke set bedrijfskleding perfect past bij jouw merk en team. Kies voor SA Wear voor bedrijfskleding die aan al je eisen voldoet.

Investeer slim in goede bedrijfskleding

Het aanschaffen van bedrijfskleding is makkelijk, toch? Je zoekt iets uit wat je mooi vindt, wat comfortabel zit en je bestelt het. Helaas komt het nogal eens voor dat het achteraf tegenvalt. Veel gehoorde klachten zijn:

 • De kleding paste niet iedereen goed – zeker de grote maten niet
 • De maten waren beperkt, waardoor de forsere dames in herenmodellen rondlopen
 • De kleding verkleurt, kreukt, pilt en krimpt
 • Ik heb nieuw personeel en kan de kleding niet meer bijbestellen.

Resultaat: je personeel loopt niet meer verzorgd en professioneel rond. Dat is zonde van de investering én schaadt de gewenste uitstraling van je bedrijf. Met goede bedrijfskleding kun je deze klachten voorkomen. Maar wat is nu goede bedrijfskleding voor jóuw bedrijf? Waar moet je dan op letten bij de aanschaf?

In de 5 tips hieronder geven we je alle achtergrondinformatie die je nodig hebt om de goede keuze te maken. Zodat je op de langere termijn geld bespaart met je investering.

Belangrijkste bedrijfskleding tip: 

Koop bedrijfskleding bij een specialist – niet de winkelier of promobedrijf die een logo op een t-shirt kan printen en een leuk setje kleding kan samenstellen. En nog specifieker: koop bedrijfskleding bij een leverancier die gespecialiseerd is in het type bedrijfskleding dat je zoekt. 

Zware werkkleding is heel iets anders dan horecakleding en representatieve bedrijfskleding. Elke doelgroep heeft z’n eigen eisen en karakteristieken die je alleen kent als je er vaak mee te maken hebt.

Tip 1: Stof kwaliteit bedrijfskleding

Bedrijfskleding wordt meestal gekozen op basis van uitstraling. En terecht, want de uitstraling van de bedrijfskleding is belangrijk voor elke onderneming. Het probleem is dat hierdoor één aspect vaak uit het oog wordt verloren: het belang van een goede stofkwaliteit.

Bedrijfskleding wordt intensief gebruikt, vaak onder zware omstandigheden. Het moet daarom aan hoge eisen voldoen.

Bedrijfskleding moet:

✔ lang meegaan
✔ niet verkleuren
✔ niet krimpen
✔ makkelijk in het onderhoud zijn
✔ comfortabel zijn
✔ niet snel slijten of pillen
✔ een mooie uitstraling hebben

Polyester en katoen

Door de goede eigenschappen van polyester en katoen te combineren, ontstaat een sterke stof die aan al deze eisen kan voldoen. Daarvoor moet hij wel uit minimaal 45% polyester bestaan. Een mix van 65% polyester / 35% katoen blijkt één van de sterkste stoffen te zijn voor bedrijfskleding. Polyester is een garen die door de mens gemaakt wordt – het is geen natuurproduct. Polyester is ontwikkeld om de slechte eigenschappen van bijvoorbeeld katoen op te vangen, zoals krimp, kreuken en kleurverlies.

Lange termijn

100% katoen oogt wellicht mooier dan bedrijfskledingstof – in het begin. Maar katoen verkleurt en slijt snel door intensief gebruik. Wat er eerst strak en verzorgd uitzag, ziet er dan oud en afgetrapt uit. Laat je dus niet verleiden tot de eerste indruk, maar kies voor een product dat op de lange termijn mooi blijft. Dit is een slimme investering in een duurzaam  rofessionele uitstraling van je bedrijf.

Dikte van stof

Naast materiaal is ook de dikte van de stof belangrijk. Hoe dikker de stof, des te sterker deze is. Dunne bedrijfskleding is comfortabel maar kwetsbaar. Soms moet je kiezen voor een iets dikkere stof voor een langere levensduur. Bedrijfskleding is een compromis tussen looks, comfort, bewegingsvrijheid en levensduur.

Tip 2: Juiste pasvorm bedrijfskleding

Het is niet mogelijk om elk  personeelslid van groot tot klein, van dik tot dun te kleden met één model kleding. In de winkel pas je net zo lang totdat je iets hebt gevonden dat je goed past. Dat duurt soms een tijdje. Daarom zijn er zoveel verschillende winkels en merken. Elk merk heeft een specifieke pasvorm ontwikkeld voor hun doelgroep.

Op de werkvloer is het anders. Daar wil je dat je mensen er uniform uitzien, in dezelfde bedrijfskleding. Dat betekent dat iedereen bijvoorbeeld dezelfde blouse krijgt – en dat zit gegarandeerd niet bij iedereen even mooi. Het is een pasvorm die je niet in de winkel uitgezocht zou hebben. Kies daarom voor een leverancier die werkt met verschillende pasvormen, zoals slim fit en regular fit. Zo wordt het bereik van de kleding groter en zullen meer personeelsleden zich prettig in de kleding voelen.

Veel kant en klare bedrijfskleding is maar verkrijgbaar in één pasvorm. De gespecialiseerde bedrijfskledingleveranciers kunnen vaak kleding laten produceren in verschillende pasvormen mét behoud van dezelfde looks. Dit is natuurlijk duurder, maar betaalt zich snel terug in personeel dat zich prettig voelt in bedrijfskleding die bij iedereen goed past en er verzorgd uitziet.

Tip 3: Nabestellen van bedrijfskleding

Nog twee belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van bedrijfskleding: maat-range en naleverbaarheid.

Naleveren
Bedenk van te voren hoe lang je met je nieuwe bedrijfskleding wilt doen. Voorbeeld: wil je drie jaar doen met een kledinglijn? Dan moet deze ook nog drie jaar in het assortiment van de leverancier zitten om na te kunnen bestellen, om kleding te vervangen of nieuw personeel aan te kleden. Vraag hiernaar bij je leverancier want je wil niet zonder komen te zitten. Kies je voor custom made bedrijfskleding, vraag dan ook na wat de minimale afnames zijn voor nabestellingen. Kies alleen voor custom made als je de minimale bestelhoeveelheden kunt behappen, anders zit je met overschot.

Maatrange

Vraag altijd na wat de maatrange is van de kleding. Is deze van kleine tot grote maten leverbaar? Je wilt immers al je medewerkers kunnen aankleden, nu en in de toekomst. Met meerdere pasvormen, slim fit en regular fit vang je al een deel op, maar ook dan is het belangrijk dat deze in veel maten te verkrijgen is.

Tip 4: branding en uitstraling van bedrijfskleding

Goede bedrijfskleding geeft je bedrijf een professionele uitstraling en promoot je merk effectief. Of je het nu leuk vindt of niet, we beoordelen anderen op hoe ze eruit zien. De buitenkant maakt het verschil. Je krijgt maar één kans om een goede indruk te maken en vertrouwen te wekken bij je publiek.

De keuze voor de juiste bedrijfskleding creëert onmiddellijk het beeld van een professioneel bedrijf dat zijn klanten serieus neemt en in staat is om hen efficiënt en vakkundig te helpen. Met hoogwaardige, herkenbare bedrijfskleding zie je er op je best uit – en dat is wat klanten verwachten. Een goede, aantrekkelijke uitstraling zorgt voor blije klanten en meer omzet.

De keuze van de kleding die echt past bij de uitstraling die jij wilt en wat je publiek van jouw bedrijf verwacht, is geen eenvoudige. Daar is kennis, creativiteit en ervaring voor nodig. Je moet weten wat het effect van kleding is op je merk en op hoe dit doorwerkt bij je bezoekers. Vervolgens vergt het een creatieve blik om de goede oplossing te vinden speciaal in jouw geval. Uitgebreide praktijkervaring is hierbij heel waardevol. Laat je dus adviseren door specialisten die hun sporen hebben verdiend.

Tip 5: Betrek je medewerkers bij het proces

De motivatie gaat aanzienlijk omhoog wanneer je je medewerkers betrekt bij het uitzoeken van bedrijfskleding.

Hoe beter je medewerkers eruitzien, des te beter ze zich voelen. Die uitstraling werkt uiteindelijk door in je omzet. Daarom kan het wonderen doen om werknemers bij de aanschaf van je professionele bedrijfsuniformen te betrekken. Natuurlijk kun je niet iedereen tevreden stellen. Je hebt nu eenmaal ook praktische en budgettaire eisen aan je bedrijfskleding. Maar misschien kun je tot een compromis komen. Bijvoorbeeld een variant met V-hals en met ronde hals. Bovendien weet je nu wat er bij verschillende lichaamstypen het beste uitziet. Heb het erover met je werknemers. Met name mannen kunnen nog wel wat leren.

Zelf komen passen of op afstand bestellen?
Heb je de tijd en mogelijkheid om (een deel van) je medewerkers zelf kleding te laten passen? Neem ze dan mee naar een showroom van de bedrijfskledingleverancier. Anders kun je uiteraard ook van verschillende producten een sample aanvragen.

Laat je inspireren

Wil je de kleding zien, voelen en passen? Kom dan lekker rondneuzen in één van onze grote en moderne showrooms in Breda, Amsterdam of Antwerpen. Hier kun je direct jouw perfecte bedrijfskleding uitzoeken. In onze showrooms kun je ons hele assortiment bekijken, krijg je een antwoord op al je vragen en laten we je zien hoe we je het beste kunnen helpen.

Laat je inspireren