Bedrijfskleding: ook op Antarctica

Bijna net zo goed gekleed als de pinguïns

Duiken met walvissen, hiken met pinguïns. Het zijn niet de eerste beste reizen die Oceanwide Expeditions aanbiedt. Dankzij de fleecetruien, mutsen en jassen met eigen logo houden bemanning en cruisegangers nu ook een extra tastbaar aandenken aan het avontuur over. 

“Een unieke ervaring in het poolgebied”

Voor karaoke of cocktails boeken toeristen niet bij Oceanwide Expeditions: “Bij ons zijn de schepen het vervoermiddel, het poolgebied is de bestemming”, vertelt Operations Manager Natascha Wisse. Het bedrijf biedt een unieke ervaring aan avontuurlijke reizigers die pinguïns of ijsberen in hun natuurlijke habitat willen aanschouwen. Voor velen is het een once-in-a-lifetime ervaring. Een ervaring waar ze graag een blijvend aandenken aan houden. In die behoefte voorziet Oceanwide sinds kort ook door een ruimere collectie outdoorkleding in de souvenirshop. “Niet onze corebusiness, wel een leuke toevoeging.”

“We wilden alle kleding van 1 leverancier.”

De softshell jassen en fleecetruien met eigen logo in de souvenirshop passen binnen de professionalisering van Oceanwide Expeditions. “We zijn heel klein begonnen, maar nu we zo groeien merk je dat zaken als uitstraling en professionaliteit belangrijker worden.”

“Een consistente uitstraling is belangrijk”, vertelt de Operations Manager, ze baalt dan ook wanneer een uniform blouse uit het assortiment blijkt te zijn of een leverancier een bepaalde kleur niet meer op voorraad heeft. Bovendien is ze afhankelijk van meerdere aanbieders: “Machinekamer overalls kwamen van de een, uniforms voor aan dek weer van de ander.” Ze gaat op zoek naar een betrouwbare partner die alle bedrijfs-, vrijetijds- en werkkleding voor Oceanwide Expeditions kan leveren. “Zo maak je betere prijsafspraken, bovendien is het logistiek handig.”

“High visibility jassen voor de mannen aan dek.”

Waar moet goede bedrijfskleding voor outdoor toerisme onderneming aan voldoen? “Een goede uitstraling naar de gasten”, noemt Wisse als eerste, maar ook: “In het Arctische gebied moet het je natuurlijk warm en veilig houden. De matrozen en officieren aan dek dragen high visibility jassen. Zodat je ze altijd kunt zien.” Wisse vraagt bij meerdere bedrijven een offerte aan om alle bedrijfskleding te leveren. Eén club springt eruit: “Mijn eerste gesprek met Pascale (van SA Wear – red.) was erg positief. Ze dacht mee en stelde zich flexibel op.” Ook qua prijs en kwaliteit is het volgens Wisse prima in orde. Oceanwide Expeditions besluit met SA Wear in zee te gaan.

“Iets bijzonders voor de kapitein? Geen probleem!”

De pool-avonturiers zijn inmiddels een tijdje klant bij de leverancier van bedrijfskleding uit Breda. Hoe bevalt dat tot nu toe? “We hebben nu een breder assortiment met bijvoorbeeld ook fleecetruien en mutsen met ons logo. Medewerkers zijn er erg blij mee.” “Soms wil iemand iets bijzonders. De kapitein bijvoorbeeld. Daar gaan ze dan ook echt naar op zoek. Ik vind het fijn dat ze dat oppakken, dat ik dingen uit handen kan geven. Het vertrouwen zorgt ervoor dat ik me op andere zaken kan richten, ik heb namelijk nog veel meer te doen.”