Vernieuwende werkkleding in de zorg

Geregeld worden zorgmedewerkers in een nieuw tenue gestoken. Ben jij manager of beslisser bij een zorginstelling en ben je ook op zoek naar vernieuwende zorgkleding? Vertrouw op de expertise én de creativiteit van SA Wear Bedrijfskleding!
Aan werkkleding worden hoge eisen gesteld. Zo moet de kleding representatief zijn, zodat alle medewerkers dezelfde professionele uitstraling hebben. De kleding moet een mooie uitstraling hebben en moet opvallen. En bovenal: de kleding moet een prettig draagcomfort hebben en comfortabel aanvoelen. Dit laatste is vooral belangrijk voor medewerkers met een fysiek en intensief beroep, zoals medewerkers in de zorg.

Van witte zorgkleding naar gekleurde zorgkleding

Wanneer je aan zorgkleding denkt, dan denk je waarschijnlijk aan hagelwitte uniformen met soms een kleurrijk accent op de mouwen, kraag of zakken. Niet gek, want witte kleding was lange tijd de standaard in de medische wereld. Wit straalt niet alleen discipline uit, maar met een smetteloos wit uniform laat je ook zien dat je hygiënisch en schoon werkt. Ieder vuiltje zie je immers. Tegenwoordig wordt er niet meer zo vastgehouden aan het witte zorguniform: wit maakt langzaam maar zeker plaats voor gekleurde kleding. Van kobaltblauw en lichtgrijs tot mosgroen en inktzwart … je kan het zo gek niet bedenken. Het is zelfs mogelijk om uniformen uit denimstof te vervaardigen.

Voldoen aan hygiënevoorschriften

Zorgkleding wordt steeds modieuzer, dat zie je onder andere aan de ontwerpen en het materiaal- en kleurgebruik. Het is hierbij wel belangrijk om de functionaliteit niet uit het oog te verliezen. Eén van de belangrijkste kenmerken van zorgkleding, is dat het moet voldoen aan hygiënevoorschriften. De kledingstukken moeten bijvoorbeeld heet gewassen kunnen worden, zodat hardnekkige vlekken en bacteriën verdwijnen. De zorgkleding van SA Wear Bedrijfskleding kan industrieel gewassen worden, dus op 85 graden Celsius. Ook beschikken wij over industrieel wasbare denim. Daarnaast kunnen we in de zorgkleding een waterbestendige chip innaaien, zodat kleding van de bedrijfswasserij weer bij de juiste medewerker terechtkomt.

Specialist in custom made zorgkleding

De ontwerpers van SA Wear Bedrijfskleding ontwikkelen de meest prachtige werktenues voor zorgmedewerkers. De kleding kunnen we custom made voor jouw organisatie ontwerpen. Dit doen wij voor tal van zorgorganisaties, groot en klein. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, verzorgingshuizen, gezondheidscentra, huisartspraktijken, hospices, gehandicaptenzorginstellingen, geestelijke gezondheidszorginstellingen, fysiotherapiepraktijken en thuiszorginstellingen.

Duurzame bedrijfskleding

Ontwerp jouw nieuwe zorgkleding

Geef jouw wensen door aan onze ontwerpers, en zij komen met een ontwerp op maat. Wil je een witte broek en jas met jouw logo, dan is dit uiteraard mogelijk. Maar nog liever verrassen we je met een ontwerp in trendy kleuren, bijzondere materialen en een opvallende snit. Uiteraard voert niet alleen het ontwerp de boventoon: ook het comfort is van zeer groot belang. Zorgmedewerkers bewegen veel, en daarom moet hun werkkleding beschikken over een goed draagcomfort en veel bewegingsvrijheid. Wij komen dan ook altijd tot een ontwerp waarin jouw medewerkers zich prettig voelen. ‘Feel great, perform better’ noemen we dat bij SA Wear Bedrijfskleding. Uiteraard voldoen de kledingstukken aan de laatste hygiënevoorschriften, zijn ze gemaakt van duurzame en ademende materialen en hebben ze een gastvrij design.

Vragen mvo werkkleding

Circulaire kleding in de zorg

Oude of versleten werkkleding kan een tweede leven krijgen, ook wel circulaire kleding genoemd. Met het MVO Recycleplan van SA Wear Bedrijfskleding lever je oude zorgkleding bij ons in. De kledingstukken worden vernietigd en de restproducten worden hergebruikt. Zo kunnen er uiteenlopende nieuwe producten van worden gemaakt, zoals vloerbedekking, vloerkleden en vulmateriaal voor autostoelen en judomatten. Lees in ons eerder verschenen blogbericht meer informatie over het MVO Recycleplan.

Persoonlijk adviesgesprek met onze ontwerpers

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden van SA Wear Bedrijfskleding? Aarzel niet en neem contact met ons op! Wij nodigen jou en je collega’s graag uit in één van onze showrooms in Nederland en België. In een persoonlijk adviesgesprek inventariseren onze adviseurs en ontwerpers jouw wensen. Uiteraard kunnen zij ook een bezoek aan jouw organisatie brengen om de mogelijkheden op locatie te bespreken. Maak nu een afspraak.