Recycle jouw oude bedrijfskleding

Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid, onder andere in de kleding- en textielindustrie. Bij SA Wear Bedrijfskleding dragen we een steentje bij aan duurzaamheid, onder andere met ons MVO Recycleplan. Weten hoe het zit? Lees er hier meer over!

Duurzaamheid is een hot topic. In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht. In het ideale geval wordt de aarde niet onnodig uitgeput. Momenteel wordt de aarde echter volop uitgeput. Denk bijvoorbeeld aan de uitstoot van CO2, de verspilling van grondstoffen, de groter wordende afvalberg en de daarbij horende Plastic Soup, de luchtvervuiling met stikstof en de vervuiling van de bodem, onder andere door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De gevolgen van de uitputting zijn voor iedereen merkbaar. Er zwerft veel afval rond, met name in de oceanen. Ook het klimaat verandert en daardoor krijgen we te maken met steeds extremere weersomstandigheden. Zo liep het kwik afgelopen zomer in Nederland op tot maar liefst 40,7 graden Celsius. Deze temperatuurstijging is te wijten aan klimaatverandering.

Vervuilende kledingindustrie

Zoals je hierboven leest, is klimaatverandering niet aan één oorzaak te wijten. Wel is bekend dat de kleding- en textielindustrie één van de grote vervuilers is. Zo zorgt de kledingindustrie voor zo’n tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Ter vergelijking: dit is meer dan de CO2-uitstoot van het luchtverkeer en de zeevaart bij elkaar opgeteld. Maar dat niet alleen: voor de productie van textiel is veel water nodig, en hierdoor ontstaat er in sommige werelddelen een tekort aan water. Bovendien wordt er in de kledingindustrie veel gebruikgemaakt van plastic, zoals verpakkingen, labels en kledinghangers. Dit plastic belandt uiteindelijk in de oceanen en draagt zo bij aan de Plastic Soup.

Kledingindustrie verduurzamen

De kledingindustrie is dan wel een vervuilende industrie, maar het is ook een onmisbare industrie. We dragen immers allemaal kleding en blijven nieuwe kleding kopen. Steeds meer mensen maken zich daarom sterk voor een duurzamere industrie, waarin de mens, het milieu en de economie meer in evenwicht met elkaar zijn. En ook de overheid komt met diverse initiatieven en wetten om een duurzamere wereld te bewerkstelligen. Zo zijn er tal van initiatieven om de kledingindustrie te verduurzamen, bijvoorbeeld door het recyclen van kleding en het vervaardigen van textiel uit vernieuwende of gerecyclede materialen, zoals PET-flessen, algen en zelfs de schillen van citrusvruchten. Ja, je leest het goed: de schillen van citrusvruchten kunnen tot garens worden vermaakt, zodat hier kleding van gemaakt kan worden.

Duurzaamheid en SA Wear Bedrijfskleding

SA Wear Bedrijfskleding opereert in de wereld van kleding en textiel. Hierbij hebben we altijd oog voor het welzijn van mens en milieu. Wij produceren op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Onze stoffen worden bijvoorbeeld geproduceerd volgens de strengste milieuwetten en er wordt zo min mogelijk gebruikgemaakt van chemicaliën. Bovendien worden de kledingstukken niet in Azië gemaakt, maar in Europa. Zo hoeven de kledingstukken niet van heinde en verre getransporteerd en hiermee hebben we een minder grote impact op het milieu.

Duurzame bedrijfskleding

Oude bedrijfskleding wordt gerecycled

Naast onze duurzame en maatschappelijk verantwoorde productie, bieden wij onze klanten een nog een duurzame oplossing: het MVO Recycleplan. Wanneer je nieuwe bedrijfskleding bij ons aanschaft en je oude kleding wilt weggooien, dan kan je de oude bedrijfskleding gratis bij ons inleveren. Wij verzamelen al deze oude kledingstukken in een speciaal daarvoor bestemde container. De kledingstukken in deze container worden gerecycled. De kleding wordt ontdaan van metalen objecten en andere applicaties. Vervolgens gaan de kledingstukken door de shredder, zodat alle logo’s en bedrijfsnamen op de kleding vernietigd worden en niet meer zichtbaar zijn. Vervolgens wordt de vernietigde kleding op duurzame wijze hergebruikt. Zo kunnen er uiteenlopende nieuwe producten van worden gemaakt, zoals vloerbedekking, vloerkleden en vulmateriaal voor autostoelen en judomatten. In sommige gevallen kan er van bepaalde vezels een nieuwe kledingstof gemaakt worden. Bijzonder, niet? Door jouw oude bedrijfskleding in te leveren en te recyclen, draag je bij aan het verduurzamen van de kledingindustrie!

Vragen mvo werkkleding

Meer weten over het MVO Recycleplan?

Wil je jouw oude bedrijfskleding inleveren bij SA Wear Bedrijfskleding en wil je zo een bijdrage leveren aan een meer duurzame kledingindustrie? Neem vandaag nog contact met ons op en wij vertellen je graag waar en wanneer je jouw kledingstukken kan inleveren. Uiteraard kunnen we je ook meer informatie geven over al onze initiateven en activiteiten om bij te dragen aan een duurzame wereld en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.