Professionele bedrijfskleding: Maak de juiste keuze

Hoe maak ik de juiste keuze?

Uit onderzoek van Harris Interactive (UK) blijkt dat 65% van de mensen een organisatie waar men professionele bedrijfskleding draagt, als positief beoordeelt. Vandaar dat ook steeds meer bedrijven zorgen voor professionele bedrijfskleding voor hun werknemers. Dat is niet alleen belangrijk voor de uitstraling. In kleding waarin medewerkers zich goed voelen, wordt ook beter gepresteerd. En ook dat heeft effect op je bedrijfsresultaat. Reden genoeg om goed na te denken over je bedrijfskleding.

De volgende 6 tips helpen je bij het maken van de juiste keuze:

  1. Comfort maakt gelukkig

Je medewerkers dragen je bedrijfskleding iedere werkdag – de hele dag. Comfort is dus een topprioriteit! Als je medewerkers veel klantcontact hebben, maak dan de keuze voor een zachte stof. Zijn ze juist hard aan het werk in een warme omgeving? Kies dan kleding die goed ademt en waar vocht snel verdampt.

  1. Een goede snit is goed voor je imago

Niemand wil iets dragen wat niet lekker zit en niet goed past. Een fijne pasvorm geeft je medewerkers zelfvertrouwen. Dit stralen ze uit. Laat daarom je medewerkers goed opmeten en hou rekening met hun individuele figuur. Denk ook aan kleding die speciaal voor het mannelijke of vrouwelijke lichaam is ontworpen. De kwaliteit van de stof en de afwerking dragen ook bij aan een nette en verzorgde uitstraling. Kleding van hoge kwaliteit laat ook zien dat je om je medewerkers geeft en versterkt hun trots om bij jouw organisatie te mogen werken.

  1. Kies kleding die tegen een stootje kan

Hou rekening met de wasvoorschriften van de kleding die je aanschaft. Als je van medewerkers verwacht dat ze zelf hun werkkleren wassen en verzorgen, zorg dan voor kleding die daarvoor geschikt is en geen bijzondere reinigingsmiddelen of wasmethode nodig heeft. Laat je de kleding professioneel reinigen, kijk dan ook hoe de wasserij hiermee omgaat en welke stoffen hiervoor het meest geschikt zijn. Vervang kapotte of bevlekte kleding meteen. Zorg ervoor dat je bij de leverancier kleine eenheden makkelijk bij kunt bestellen.

  1. Laat je inspireren door de huidige trends

Stem je kleding af op de verwachtingen van de klanten waarop je je richt. Als je een jonge, trendy en vooruitstrevende organisatie bent, laat je natuurlijk zien dat je op de hoogte bent van de huidige trends. Zit je juist in een marktsegment waar een tijdloze, klassieke uitstraling op zijn plaats is? Dan wordt ook dat zichtbaar in je kledingkeuze.

  1. Merkbeleving

Jouw medewerkers zijn de ambassadeurs van je organisatie. Professionele kleding draagt bij aan een gevoel van vertrouwen in jouw merk omdat goede kleding de indruk wekt dat jouw hele organisatie goed verzorgd is. Ook is het prettig als medewerkers duidelijk herkenbaar zijn zodat klanten weten wie ze kunnen aanspreken. Kijk daarom ook naar de kleuren van de huisstijl en laat deze op een zichtbare manier samen met het logo op de kleding terugkomen. Als je voor een informele en persoonlijke benadering gaat, kun je zelfs de namen van je medewerkers op hun kleding laten borduren.

  1. Laat je medewerkers meedoen

Wat willen je werknemers? De bedrijfskleding is voor hen bedoeld. Zij moeten zich er uiteindelijk goed in voelen zodat ze fijn kunnen werken. Door hen ook een stem te geven in de selectie van de kleding dragen ze die met nog meer plezier. Hier zullen jij en je klanten profijt van hebben.

Wil je een keer bij ons komen kijken naar alle mogelijkheden die SA Wear te bieden heeft in onze uitgebreide showroom? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel ons op 076 52 69 580