5 keer bijzondere bedrijfskleding

Van Pardoes tot Hooters: 5 keer bijzondere bedrijfskleding

We schreven al vaker over het belang van professionele bedrijfskleding. Hoe je beter presteert dankzij de juiste pasvorm. Hoe klanten je meer waarderen dankzij een herkenbaar uniform. Maar die regels gelden natuurlijk niet alleen bij een restaurant of hotel. Ook in deze bijzondere branches denken ze goed na over representatieve en/of professionele bedrijfskleding.

Traditie en autoriteit: Zwitserse garde

Wat zien ze er kleurrijk uit. Je zou bijna denken dat het uniform van de Zwitserse Garde – beveiligers van de paus – speciaal is ontworpen om met toeristen op de foto te gaan. Maar schijn bedriegt: in de olijke pofbroek houdt elke gardist een automatisch wapen verborgen.

Prestatieverhogend: wielrenners

Bij de woorden ‘prestatieverhogend’ en ‘wielrenners’ denk je misschien aan iets anders, maar we doelen natuurlijk op de professionele kleding van de sporters. Let wel op, alleen in combinatie met een strak lijf te gebruiken. De materialen zijn erg belangrijk: voldoende bescherming tegen wind en regen, maar tegelijkertijd genoeg ademend zodat je geen last hebt van je eigen zweet. Ook comfort is van levensbelang, met zadelpijn win je minder snel de Tour de France.

Verleid de klant: Hooters

Deze Amerikaanse restaurantketen serveert onder andere hamburgers, zeevruchten en steaks, maar dat zal de gemiddelde bezoeker waarschijnlijk een worst wezen. Volgens het aloude adagium ‘sex sells’ zijn er inmiddels 430 Hooters-filialen met schaars geklede serveersters wereldwijd. Overigens lijkt het in Nederland niet echt te werken.

Onvergetelijke indruk: Pardoes

Je bedrijf heeft een verhaal nodig. Weinig merken snappen dat zo goed als de Efteling. Misschien dat het attractiepark daarom al jarenlang een groeiend aantal bezoekers trekt. Centraal in het verhaal van de Efteling staat mascotte Pardoes. In 1989 ontworpen door Henny Knoet.

Alles-in-één-uniform: Stormtroopers

Echt sympathiek ziet de professionele bedrijfskleding van deze stormtroopers er niet uit, verder heeft het uniform alles: bescherming tegen vuurwapens, geïntegreerde communicatie met collega’s, geschikt voor de meeste extreme weersomstandigheden, een kekke strakke witte look en last but not least: eenvoudig schoon te maken.

Tijd om je eigen stormtroopers aan te kleden?
Attractieparken, professionele sporters, pauselijke beveiligers en kwaadaardige intergalactische keizerrijken denken dus goed na over de uitstraling en pasvorm van hun professionele bedrijfskleding.

Benieuwd hoe jouw bedrijf ook een onvergetelijke indruk kan achterlaten? Kijk in onze showrooms of maak een afspraak voor advies.