Het belang van de juiste pasvorm. Deel 2: mannen
Ook jij wordt liever geholpen door iemand in een Armani-pak dan door iemand in een aardappelzak, toch?
Uit onderzoek blijkt dat professionele bedrijfskleding een positieve invloed heeft op de waardering van je klanten en de motivatie van je werknemers. Een mooi en functioneel ontwerp, de juiste kleuren en een herkenbaar logo zijn belangrijk. Alleen wordt er vaak iets over het hoofd gezien: Past de kleding goed bij de lichaamsbouw van je medewerkers? Vergeet dan ook vooral de mannen niet. Wat er bij een fotomodel op een plaatje fantastisch uitziet, kan belabberd uitpakken op de werkvloer. Daarom wil je graag dat elke medewerker kleding draagt die bij zijn of haar lichaamsbouw past. Dan heb je in ieder geval geen aardappelzak.
In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende lichaamstypen bij mannen zijn en welke bedrijfskleding daar het beste bij past.
Bedrijfskleding voor stevige mannen tot slanke atleten
Ook voor mannen hebben we de 4 belangrijkste lichaamstypen op een rijtje gezet. Helaas met iets minder aansprekende namen (rechthoek, atleet, gemiddeld, stevig), maar we staan open voor suggesties.
Rechthoek lichaamstype
Bij dit lichaamstype zijn de schouders en heupen even breed. Deze man is vaak lang en dun. Een type dat in Nederland regelmatig voorkomt.
Wat staat goed bij een Rechthoek?
- Een licht getailleerd overhemd, maar niet té strak
- Een ronde hals geeft de rechthoek meer volume
- Broeken met toelopende pijpen
Wat kun je beter voorkomen bij een Rechthoek?
- Een v-hals. Deze maakt de man nog slanker.
- Rechthoeken willen nog wel eens wijdvallende kleding dragen, dit benadrukt echter juist het gebrek een bredere schouders
Atleet lichaamstype
Deze man heeft duidelijk bredere schouders en smallere heupen. Ook wel de omgekeerde triangel genoemd.
Wat staat goed bij een Atleet?
- Een slim-fit of zelfs een super slim-fit overhemd. Pas alleen wel op dat het de juiste maat is en er geen spanning op de knopen staat
- Broeken met rechte pijpen
Wat kun je beter voorkomen bij een Atleet?
- Té strakke kleding. Een bekende valkuil voor de atleet
- Broeken met toelopende pijpen. Deze laten de atleet uit balans lijken omdat de benen smaller zijn dan het bovenlichaam.
Gemiddeld lichaamstype
Net als de atleet bredere schouders dan heupen, maar minder uitgesproken. Niet heel verrassend is dit het meest voorkomende type.
Wat staat goed bij Gemiddeld?
- Licht getailleerde overhemden staan goed bij Gemiddeld
- Broeken kunnen zowel rechte als toelopende pijpen hebben
- Verticale strepen laten Gemiddeld langer lijken
Wat kun je beter voorkomen bij Gemiddeld?
- Over het algemeen wordt de meeste kleding voor de gemiddelde man ontworpen. Er kan dus niet zo veel misgaan. Belangrijk is wel om té wijde kleding te voorkomen.
Stevig lichaamstype
Deze man is in het midden van zijn torso breder dan bij zijn heupen en schouders.
Wat staat goed bij Stevig?
- Zwart kleedt af. Dit is zeker waar voor een Stevig lichaamstype.
- Een regular fit overhemd, of heel licht getailleerd
- Broeken met rechte pijpen
Wat kun je beter voorkomen bij Stevig?
- Hoog gesloten halzen. Deze leggen de nadruk op het middenrif.
- Bekende valkuil: te wijde shirts
- Broeken met toelopende pijpen
De motivatie gaat aanzienlijk omhoog wanneer je je je medewerkers betrekt bij het uitzoeken van bedrijfskleding. Natuurlijk kan je niet iedereen helemaal tevredenstellen. Je hebt uiteraard ook praktische en budgettaire eisen aan je bedrijfskleding. Toch kan het wonderen doen om werknemers in de aanschaf je professionele bedrijfsuniformen te betrekken. Misschien kun je tot een compromis komen. Bijvoorbeeld een variant met V-hals en met ronde hals. Bovendien weet je nu wat er bij verschillende lichaamstypen het beste uitziet. Heb het erover met je werknemers. Met name mannen kunnen nog wel wat leren.
Hoe beter je medewerkers eruitzien, hoe beter ze zich voelen. Die uitstraling werkt uiteindelijk door in je omzet.
Zelf komen passen of op afstand bestellen?
Heb je de ruimte en mogelijkheid om (een deel) van je medewerkers zelf kleding te laten passen? Neem ze dan mee naar een showroom van je bedrijfskledingleverancier. Anders kun je uiteraard ook van verschillende producten een online een sample aanvragen.
Wil je een keer bij ons komen kijken naar alle mogelijkheden die SA Wear te bieden heeft in een van de uitgebreide showrooms? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel ons op 076 52 69 580