Zo gaat het ontwerpen van bedrijfskleding in z’n werk

SA Wear Bedrijfskleding ontwerpt, ontwikkelt én produceert bedrijfskleding voor tal van opdrachtgevers. Zij ontzorgen van A tot Z. Hoe gaat het ontwerpen van nieuwe bedrijfskleding in z’n werk? Linda van Spronsen, stylist & designer bij SA Wear Bedrijfskleding, vertelt er in een interview meer over.

“Bedrijfskleding heeft van oudsher een wat stoffig imago, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Bedrijfskleding kan op maat gemaakt worden, heeft een goede pasvorm, is gemaakt van mooie materialen en voldoet aan de laatste trends. Zo zie je soms niet of bepaalde kleding bedrijfskleding is of normale vrijetijdskleding”, zo vertelt Linda van Spronsen. Linda werkt sinds drie jaar als stylist & designer bij SA Wear Bedrijfskleding.

Creatieve uitingen van SA Wear Bedrijfskleding

Linda: “Als stylist & designer houd ik mij bezig met alle creatieve uitingen binnen het bedrijf. Denk aan het visualiseren van gepersonaliseerde kledingsets en collecties. Ik ontwerp een complete collectie of compleet kledingpakket, passende bij een huisstijl van een bedrijf. Soms moet er een hele lijn met nieuwe kleding ontworpen worden. Bij SA Wear vind je de allermooiste kledingstukken uit ons vaste assortiment én je kan kiezen voor onze custom made-kledinglijn. Alle kledingstukken zijn hip, voorzien van een mooi ontwerp en een perfecte pasvorm!”

Eerste kennismaking

Hoe komt nieuwe bedrijfskleding tot stand? Linda vertelt: “Onze salesmedewerker plant een kennismakingsgesprek met jou in. Vaak sluit ik bij dit gesprek aan. We vragen allerlei informatie uit en willen weten wat jouw organisatie uniek maakt. We proberen zoveel mogelijk informatie te vergaren en jouw vraag scherp te stellen. Het is daarbij belangrijk om te weten in welke branche je opereert. De bouw, de horeca, de verswinkels, de zorg … in iedere bedrijfstak worden andere eisen gesteld aan werkkleding. Hebben jullie behoefte aan kleding die vrijwel niet kreukt, aan kleding met een zeer goed draagcomfort of kleding die industrieel wasbaar is? In de loop der jaren hebben wij veel kennis van branches opgedaan en weten we precies wat er van werkkleding verwacht wordt.”

Moodboards met sfeerimpressies en schetsen

“Aan de hand van het kennismakingsgesprek en de brainstorm die ik met mijn salescollega heb gehad, stel ik een moodboard samen. Op dit moodboard zie je een sfeerimpressie van diverse opties van modellen, stoffen, kleuren, accessoires, borduringen en ontwerpen die passen bij jouw wensen. Met ontwerpprogramma’s als Adobe Illustrator en Photoshop maak ik schetsen van de kleding in de gekozen kleurencombinatie. Omdat we een ruime keuze in kleuren, stoffen en fournituren hebben, kunnen we jouw huisstijl tot in het kleinste detail doorvoeren. Ook teken ik een model die de verschillende kledingstukken bij elkaar draagt. Zo is duidelijk te zien hoe de complete look eruit komt te zien. Op het moodboard laat ik ook zien hoe de stijl doorgevoerd kan worden in de accessoires, zoals bijpassende riemen, stropdassen, sokken, werkschoenen en zelfs de veters in de werkschoenen. Soms maken we drie uiteenlopende moodboards, zodat klanten hier een keuze uit kunnen maken”, aldus Linda.

Stap voor stap begeleiden

De moodboards worden samen met een plan van aanpak verwerkt in een klantpresentatie. Tijdens verschillende vervolggesprekken met de klant worden de moodboards steeds concreter gemaakt en zo wordt er uiteindelijk tot een definitief ontwerp gekomen. Linda vertelt: “Onze kracht zit in het aankleden van hele organisaties. Neem bijvoorbeeld een hotel: hier kunnen we de medewerkers op iedere afdeling aankleden. Van schoonmaak tot receptie. We begeleiden de klant stap voor stap tijdens dit traject. Er is namelijk zóveel mogelijk. Zo kan je kiezen uit tal van stoffen, kleuren, stiksels en knopen en het is soms niet te overzien. Wij begeleiden jou en kleden jouw organisatie aan.”

Maatvoering en kleding doorpassen

“De kledingstukken uit de custom made kledinglijn kunnen eenvoudig worden gecombineerd met de artikelen uit ons vaste assortiment. We kunnen de kleding leveren in een heel ruime maatboog met alle mogelijke confectiematen – van dameskledingmaat 32 tot maat 58. Hiernaast zijn de modellen vaak beschikbaar in regular en slim fit, zodat er voor alle pasvormen wel iets tussen zit. Is er vraag naar, dan kunnen we een speciale pasdag inplannen. Wij komen met alle kledingstukken naar jouw bedrijf en passen de kleding door met alle medewerkers. Heeft een medewerker langere mouwen of broekspijpen nodig, dan kunnen we dit in productie op maat maken.

Plan een kennismakingsgesprek in!

Heb je ook behoefte aan nieuwe bedrijfskleding voor jouw organisatie? Aarzel niet en neem contact op met SA Wear Bedrijfskleding en plan een eerste kennismakingsgesprek in! Een specialist komt samen met Linda bij jou langs om de wensen en eisen te inventariseren. Daarnaast wordt er mee gedacht en geadviseerd om ervoor te zorgen dat we niet alleen een unieke personeelsuitstraling creëren, maar ook samen met jou het ‘Feel Great, Perform Better’ doel behalen binnen jouw organisatie. Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom bij één van onze showrooms in Nederland en België.