Inspirium

7000m2 voortreffelijke inspiratie voor je interieur, bedrijfskleding en dienstverlening.

We weten dat professionele bedrijfskleding slechts een onderdeel vormt van een bredere merkstrategie. Een belangrijk onderdeel weliswaar, maar je haalt het meeste rendement uit je hotel, restaurant of café wanneer je bedrijfskleding perfect aansluit op je huisstijl, interieur, verlichting, productpresentatie, enzovoorts.

Daarom hebben we sinds eind 2017 een showroom bij Inspirium in Breda geopend. Dat is een hospitality belevingscentrum waar zestien verschillende bedrijven je helpen om klanten zich welkom te laten voelen. Kom je bij ons langs om bedrijfskleding uit te proberen? Dan kun je gelijk inspiratie opdoen voor de inrichting van je pand of bijvoorbeeld over hoe je met licht en geur je klanten verwelkomt.

Maar Inspirium is meer dan alleen een verzameling showrooms.

Een korte geschiedenis:
de one stop shopping mall

Inspirium Breda is volgens vakblad Misset Horeca al jaren een begrip. Je kon er sinds 2011 al terecht bij 9 verschillende bedrijven die allemaal leverden aan de hospitalitysector. Een soort one stop shopping mall dus.

Handig voor ondernemers die niet het halve land af willen rijden als ze voor de opening van een nieuwe vestiging of een restyling zowel willen kijken naar interieur, bedrijfskleding en verlichting als bijvoorbeeld geurbeleving.

Maar toch miste er iets, zo verklaart gastheer John Bressers in een interview: ‘Inspirium noemden wij een Hospitality Mall waarbij elke partner een eigen ‘winkeltje’ had. Dat werkte lange tijd goed, maar we hebben de ambitie een aantal stappen verder te gaan. De winkeltjes maken plaats voor belevingswerelden uit de verschillende marktgebieden waarin we actief zijn.’

Wat betekent dat concreet?

Rondlopen in volledig ingerichte hotelkamers, keukens enz..

Soms is het lastig om je voor te stellen hoe een bepaald product of een idee in je eigen zaak eruit zou zien. Een afgesloten winkel met bijvoorbeeld alleen maar audioinstallaties helpt daar niet echt bij.

Dat is ook precies wat er is veranderd bij Inspirium. Natuurlijk heeft elke specialist nog steeds een eigen plek waar je meer te weten kunt komen over – pak ’m beet – verlichting, tafeldekking of bedrijfskleding, maar de grote vernieuwing zijn belevingswerelden waarin je volledig ingerichte hotelkamers, zorgomgevingen, werkruimten, presentatieruimtes en meer ziet. Een blogger vergeleek het al met de Truman show:

‘In theorie (en wellicht ook in praktijk) zou ik een kamer kunnen boeken, een ontbijt regelen, een meeting houden en de rest van de dag doorwerken, op stap gaan en dronken eindigen in een bar zonder ook maar even door te hebben dat het eigenlijk een showroom betreft. Het is bijna de moderne variant van “The Truman Show”.’

Dit zijn de zes belevingswerelden waar je terechtkunt:

  1. Boutique Hotel (de nieuwste trends in de hotelsector)
  2. Retail Café (retail en horeca groeit steeds meer naar elkaar toe)
  3. Care & Cure (ook in de zorg is gastvrijheid van levensbelang)
  4. Out of Office (net als in een professionele kantooromgeving)
  5. School is Cool (voor elk soort opleidingsinstituut)
  6. Pop-up plein (waarover zometeen meer)

Brainstormen, events & nieuwe concepten uitproberen

Maar Inspirium heeft meer te bieden dan alleen volledig geïntegreerde showrooms. Inspiratie gaat ook over nieuwe ideeën.

Op het pop-up plein zullen hospitality-ontwerpers (letterlijk en figuurlijk) regelmatig nieuwe concepten en visies presenteren. Dat zijn de officiële partners van Inspirium, maar ook bedrijven van daarbuiten. Dat kan om producten of diensten gaan die nu al op de markt zijn, maar ook over ideeën die in de (nabije) toekomst relevant worden.

Welke rol gaat kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld spelen binnen je bedrijf? Wat zijn de designtrends waar je nu alvast op kunt anticiperen? Wat is de toekomst van 3D-printen als het gaat om eten? Wat betekent de toekomst van werk voor mij als hospitalitybedrijf?

Daarbij ben je niet alleen bezoeker of klant, maar juist ook deelnemer aan de discussie. 

Je kunt in overleg meehelpen nieuwe concepten te ontwikkelen of input leveren voor een nieuwe catalogus. Je kunt er ook terecht voor try-outs en early releases.

De toekomst van bedrijfskleding

Uiteraard zullen we met SA Wear ook de nodige evenementen voor dit gedeelte organiseren.

Zomaar wat onderwerpen om over na te denken:

  • Hoe gaan kleding en technologie integreren?
  • Welke fashiontrends zie je terug in bedrijfskleding?
  • Smart Uniforms die zich aanpassen aan werkomstandigheden.

Maar ook gewoon de dagelijkse praktijk

Verwacht niet alleen futuristische vergezichten. Want naast inspirerende presentaties voor grote groepen (tot 250 personen) is er ook ruimte voor kleinschalige workshops voor skills die je nu direct kunt toepassen. Bijvoorbeeld over hoe je als hospitalitybedrijf zorgt voor een betere vindbaarheid op Google. Met welke trucs je je interieur geschikter kunt maken voor foto’s op Instagram. Wat de invloed is van geuren op je horecaconcept. Hoe je voor een prettige omgang tussen gasten en personeel zorgt. Waar je over na moet denken bij het vertellen van een verhaal over je bedrijf (en waarom dat zo belangrijk is!).

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na een bezoek aan Inspirium heb je in ieder geval altijd wat nieuws opgestoken. Mede daarom is het ook uitermate geschikt als (inhoudelijk) onderdeel van een groepsuitje met je bedrijf. Je collega’s of medewerkers zien immers meer dan wanneer je alleen Inspirium zou bezoeken.

Tot zover een uitleg over wat Inspirium is. Maar voor welke zaken kun je er nu precies terecht? Hieronder vind je een uitgebreide lijst.

 

Welke specialisten vind ik bij Inspirium?

Behalve de bezoekende bedrijven die gebruikmaken van het pop-up plein, kun je bij Inspirium altijd terecht bij de volgende 15 bedrijven (en ons natuurlijk!). We stellen onze buren graag aan je voor.

EEN PRETTIG GELUID IN JE ZAAK: INCATRO ROOM ACOUSTICS

Je klanten komen graag terug naar je winkel of horecagelegenheid wanneer ze er een prettig gesprek kunnen voeren en bepaalde geluiden niet te veel overstemmen. Akoestiek is een – vaak over het hoofd gezien, maar belangrijk – onderdeel van de uitstraling van je bedrijf. Bij Incatro Room Acoustics weten ze er alles van af en vertalen ze je wensen en eisen naar praktische en concrete oplossingen.

HET OOG WIL OOK WAT: MAGENTA INTERIOR

Een categorie die misschien wel het meeste samenhangt met professionele bedrijfskleding: interieur. Bij Magenta Interior kunnen ze je adviseren over de laatste trends op het gebied van creatieve vloer-, wand- en raamdecoratie. Ze snappen ook hoe verschillende elementen samengaan en hoe je een aantrekkelijk totaalplaatje creëert, zowel functioneel als decoratief.

VISUEEL SAMENWERKEN BINNEN JE ONDERNEMING: ALLINCO VCS

Of het nu om een vergaderkamer of projectruimte boardroom gaat; bij Allinco VCS weten ze met welke tools je het beste kunt samenwerken. Zo wordt een vergaderruimte een dynamische meetingroom; jij of de gast betrekt alle deelnemers in de meetingroom, evenals de collega’s die op afstand deelnemen aan de vergadering.

EEN PROFESSIONELE KEUKEN PLAATSEN OF VERVANGEN: BOUTER

Specifiek relevant voor onze horecaklanten is Bouter, een leverancier van maatwerkoplossingen voor professionele (groot)keukens. Ze verzorgen niet alleen de bouw of verbouwing van een keuken, maar ook het onderhoud en eventuele reparaties. Bouter heeft als specialist al meer dan 40 jaar ervaring en een landelijk netwerk van monteurs, adviseurs en projectleiders. En ze leveren voor elk budget een passend advies.

INSPIRERENDE BADKAMERS: CORAM PROJECTS

Onderschat niet welke rol een badkamer kan spelen in de merkbeleving van je gasten. Grote hotelketens zijn hier vaak al van doordrongen, maar bij sommige vakantieparken of woonzorgcentra is hier nog een wereld te winnen. Coram Projects (the inspirational bathroom company) stopt niet voordat ze de wow!-factor te pakken hebben voor het ontwerp van je professionele badkamers. Uiteraard kan Coram het hele proces (van projectplanning tot de levering van badtextiel) voor je verzorgen.

OPLOSSINGEN VOOR AUTOMATISERING: EIJSINK

Van afrekensystemen tot webshops met kassakoppeling en personeelsmanagement. Bij Eijsink weten ze hoe je met automatisering de bedrijfsprocessen in je onderneming kunt optimaliseren. Dat doen ze inmiddels al ruim dertig jaar met succes in onder andere de horeca, catering, leisure, zorg en retail. Kom gerust eens bij het familiebedrijf langs als je wilt weten hoe je met (nieuwe) technologische oplossingen de verbindende schakel wordt tussen je gasten en personeel.

VAN SLIM HOTELKAMERSLOT TOT MEUBELVERLICHTING: HÄFELE

Een hotelkamer niet alleen afdoende beveiligen, maar ook slimmer en energiezuiniger maken? Häfele Nederland heeft de oplossing. Maar ook bijvoorbeeld voor slimme verlichting in meubels of een QI charger en audiosysteem kun je bij deze internationaal opererende onderneming terecht.

Een ideale partner voor de inrichting van hotelkamers, of het nu om meubelbeslag, complete scheidingswandsystemen, een minibar, hotelkluis of badkamerinrichting gaat. Bovendien bieden ze verschillende totaaloplossingen die kostenbesparend werken.

INTERIEURBEPLANTING EN GEURBELEVING: HYDROZORG INSCENTIVES

Bij Hydrozorg en InSCENTives kun je terecht voor zowel beplanting als geurbeleving. Hydrozorg weet hoe je op een slimme en stijlvolle manier gebruikmaakt van plantenbakken, bloemen en bomen in je winkel- of horecaomgeving. Een – letterlijk – meer natuurlijke uitstraling speelt soms een cruciale rol bij de merkbeleving van je gasten.

Evengoed belangrijk, of misschien nog wel belangrijker, is geurbeleving. InSCENTives voorziet je pand van een luxe geur waardoor gasten je bedrijf hoger waarderen. Ook kun je bij deze geurspecialisten terecht wanneer je problemen met nare luchtjes wilt oplossen.

FUNCTIONELE ÉN SFEERVOLLE ZORGINRICHTING: LENSEN

De specialisten van Lensen zijn voortdurend op zoek naar de juiste balans tussen sfeer en functionaliteit bij hun zorginrichting. In nauwe samenspraak met hun opdrachtgevers gaan ze op zoek naar een ‘healing environment’. Het doel is verrassende oplossingen te ontwikkelen met oog voor de mens in al haar leefvormen. 

Dankzij meer dan 40 jaar ervaring in de gezondheidszorg vertalen ze jouw interieurwensen naar oplossingen waar zowel cliënten als medewerkers tevreden mee zijn.

TOTAALCONCEPTEN VOOR JE INTERIEUR: MEUVIRO

Al sinds 1960 zorgt Meuviro interieurbouw voor totaalconcepten en maatwerkinterieur bij horeca, kantoor en winkelpanden. Dankzij hun ruime ervaringen met totaaloplossingen weten de specialisten bij deze Bredase onderneming wat wél en niet werkt bij een geslaagde commerciële (her)inrichting van je horeca of winkelpand. Uiteraard kunnen wij professionele bedrijfskleding ontwerpen die binnen het door Meurivo ontworpen interieur (en je bredere merkstrategie) past.

PROJECTVERLICHTING: UTILICHT THE LIGHT CLUB

Utilicht The Light Club is de grootste onafhankelijke lichtspecialist van de Benelux. Utilicht kijkt niet alleen naar bestaande oplossingen in de markt, maar ontwikkelt zo nodig in huis volledig op maat gemaakte producten. Daarbij houden ze technologische ontwikkelingen scherp in de gaten. Bij het lichtadvies kijken ze nadrukkelijk naar elementen als vorm, sfeer en uitstraling, maar ook efficiëntie, energiebesparing en betaalbaarheid.

BINNEN- EN BUITENMEUBILAIR: SATELLIET MEUBELEN

Bij Satelliet Meubelen, één van de grootste specialisten op het gebied van hospitality, zorgen ze voor beleving en leveren functioneel topkwaliteit horeca- en projectmeubilair. Een gastvrij ingericht terras of interieur wordt door je bezoekers immers bijzonder gewaardeerd. Satelliet Meubelen gaat voor een plezierige entourage waar mensen zich prettiger voelen, beter presteren en, voor jou belangrijk, meer kopen en verteren. Jaarlijks brengen ze een nieuwe catalogus uit, een inspirerend boekwerk met de nieuwste collecties en trends.

ITALIAANSE KWALITEIT: LAVAZZA

Per mei 2018 is het Italiaanse koffiemerk Lavazza de nieuwe koffiebelevingspartner in Inspirium. Lavazza staat wereldwijd bekend om zijn uitmuntende kwaliteit koffie. Het is zo simpel als het klinkt: als uw gasten de koffie lekker vinden, is de kans groot dat zij nog een kop bestellen. Of beter, dat zij nog eens terugkeren. 

ONDERSCHEIDENDE BEDRIJFSKLEDING: SA WEAR

Welke horecakleding past bij jouw zaak? Waar voelen je medewerkers zich comfortabel in? Wil je ontdekken hoe jouw bedrijf beter kan presteren met de juiste bedrijfskleding, dan nodigen we je graag uit in onze showroom. Daar kan je gelijk kennis maken met onze uitgebreide custom made horecakleding. Of in onze showroom bij Inspirium, waar we je tevens een inspirerende rondleiding geven langs al onze gespecialiseerde hospitality buren.

Kom langs bij SA Wear & Inspirium

Begint het je al een beetje te duizelen?

Bij Inspirium vind je op elk gebied van hospitality en gastvrijheid een oplossing voor je onderneming. Ideaal om eens te komen rondneuzen.

Als je een afspraak maakt bij SA Wear voor passende bedrijfskleding, kun je het bezoek gelijk combineren met een inspiratietrip voor je onderneming.

Feel Great, Perform Better!