Duurzame bedrijfskleding

SA Wear draagt graag bij aan welzijn van mens en milieu. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door naast onze productie tevens de dagelijkse bedrijfsvoering te verduurzamen. Duurzaam ondernemen start immers bij jezelf.

MVO Productie

De custom made producten worden geproduceerd van hoogwaardige kwaliteit Europese stoffen. Dit verlengt de levensduur van de bedrijfskleding en heeft daarom minder impact op het milieu.

Europese stoffen worden geproduceerd volgens de strengste milieu wetgeving wereldwijd. Denk hierbij aan gesloten chemicaliënsystemen, hergebruik-installaties en het zeer beperkte gebruik van chemicaliën.

 

De stoffen beschikken tenminste over de certificaten;

De productieateliers bevinden zich in Europa (Macedonië en Portugal) en niet in Azië. Daardoor leggen de producten relatief korte afstanden af en hebben daarom een minder grote impact op het milieu. Daar komt bij dat we de juiste wetgeving m.b.t. arbeidsomstandigheden kunnen waarborgen.

MVO Recycleplan

SA Wear biedt de mogelijkheid aan haar klanten gebruik te maken van het recycleplan. Dit plan houdt in dat wanneer de huidige bedrijfskleding aan vervanging toe is, deze gedeponeerd kan worden in een hiervoor speciaal aangeleverde container.

Dit textiel wordt gerecycled tot laagwaardige producten. Zo draagt ook jullie organisatie bij aan de circulaire economie voor textielafval. Textiel wordt op deze wijze duurzaam hergebruikt en verhoogt de ecologische footprint.

MVO stoffen

SA Wear biedt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende soorten duurzame stoffen. De stoffen waar wij mee werken zijn;

Fairtrade katoen

Fairtrade katoen focust zich op de mensen aan het begin van de textielketen. Dit zijn de boeren die de katoen plukken en dankzij Fairtrade katoen een eerlijke prijs voor hun werk krijgen.

Tencel

TENCEL® is een unieke natuurlijke vezel gemaakt van houtcellulose. Deze vezels worden op een duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd.

Seaqual

Seaqual is een stof die o.a. wordt geproduceerd van gerecycled plastic afval. Dit afval is afkomstig uit de oceanen die vervuild zijn met tonnen plastic.