Bedrijfskleding » Verantwoordelijkheid SA Wear » Duurzame bedrijfskleding stoffen

Bedrijfskledingstof producenten werken hard om stoffen duurzamer te maken o.a. met gerecyclede pet flessen polyester, repreve polyester, exotische grondstoffen etc.

Er valt bijv. veel over te zeggen of dit wel of geen duurzame oplossingen zijn. Op termijn zullen veel van dit soort stoffen een tussenoplossing blijken te zijn geweest. De stip op de horizon moet het circulaire recyclen van kleding naar stof zijn. Daar werken we met z’n allen hard naar toe.

De duurzame stoffen waar wij o.a. gebruik van maken zijn;

Gerecycled polyester

Gerecycled polyester is gemaakt van afvalmateriaal, zoals plastic flessen, die worden omgezet naar polyestervezels. Daardoor wordt er minder energie gebruikt tijdens het productieproces en is de stof veel milieuvriendelijker dan traditioneel polyester. Voor het produceren van traditioneel polyester wordt gebruik gemaakt van aardolie. Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van afval, waardoor het een zeer duurzame optie is voor textiel producten.

REPREVE

REPREVE maakt hoogwaardig garen van gerecycled plastic, dat volgens de hoogste standaarden wordt geproduceerd. De garen bestaan uit 100% gerecyclede materialen, waaronder plastic flessen, postconsumer afval en preconsumer afval. REPREVE is gecertificeerd en traceerbaar.

Refibra

De REFIBRAtechnologie maakt gebruik van het bekroonde efficiënte productieproces met gesloten cirkel van standaard TENCEL Lyocellvezels en is een belangrijke stap richting het creëren van een circulaire economie in de textielindustrie. Deze innovatieve technologie betekent het upcyclen van katoenresten die vrijkomen tijdens de productie van kleding. Deze resten worden verwerkt tot katoenpulp. Daarvan wordt een substantieel deel tot een derde toegevoegd aan houtpulp om nieuwe TENCEL Lyocellvezels te produceren voor het maken van stoffen en kleding. Daarbij zijn de hieruit voortkomende garen traceerbaar. 

Fairtrade katoen

Fairtrade katoen garandeert niet alleen strenge milieunormen om de natuur te beschermen, maar ook om de gezondheid én de veiligheid te garanderen van de katoenboeren en hun gezinnen. Het verbiedt bijvoorbeeld genetisch gemodificeerd zaaigoed en gevaarlijke chemische stoffen. Daarnaast zorgt de Fairtrade minimumprijs voor stabiliteit. Deze minimumprijs vormt een vangnet voor de katoenboeren wanneer de prijzen te laag zijn om de kosten van een duurzame teelt te dekken.

Biologisch Katoen

Biologisch katoen is een milieuvriendelijke keuze, doordat het zonder pesticiden en kunstmest wordt geteeld. Natuurlijke methoden zoals vlinders worden gebruikt om het gewas te beschermen tegen ongedierte. Dit vermindert de milieu-impact en bevordert de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

Seaqual

SEAQUAL® YARN is een revolutionaire stof die is gemaakt van gerecycled plastic afval uit de oceanen. Het Seaqual Innitiatief werkt samen met diverse internationale organisaties die actief betrokken zijn bij het schoonmaken van de oceanen, om het afval dat uit de zee wordt gehaald te recyclen en om te zetten in kwalitatief hoogwaardig garen.

Tencel

Tencel® / Lyocell is afkomstig uit duurzaam bosbeheer. De grond waarop de bomen groeien is niet geschikt voor landbouw, er wordt geen irrigatie toegepast en er wordt slechts een beperkte hoeveelheid mest gebruikt. De opbrengst per hectare is veel groter dan die van katoen, waardoor Tencel®een veel duurzamere oplossing biedt.

CiCLO

Synthetische stoffen van CiCLO® gedragen zich als natuurlijke vezels wanneer ze als afval in het milieu terechtkomen. Hiervoor verwerkt het bedrijf talloze biologisch afbreekbare plekken in de matrix van het plastic. Deze plekken fungeren als voedingsbron voor bacteriën die van nature in het milieu voorkomen. Hierdoor kunnen de textielproducten gemaakt worden met CiCLO®versterkte vezels, in omgevingen waar biologisch afbreekbaarheid van nature kan plaatsvinden, door bacteriën worden aangetrokken. Ze breken daar op een vergelijkbaar tempo af net als natuurlijke vezels, zoals wol.

Ben je nieuwsgierig welke duurzame stoffen voor jullie interessant zijn, en wil je hier graag meer informatie over hebben wat wij met deze stoffen voor jullie kunnen betekenen. Neem dan contact met ons op. 

Laat je inspireren

Wil je de kleding zien, voelen en passen? Kom dan lekker rondneuzen in één van onze grote en moderne showrooms in Breda, Amsterdam of Antwerpen. Hier kun je direct jouw perfecte bedrijfskleding uitzoeken. In onze showrooms kun je ons hele assortiment bekijken, krijg je een antwoord op al je vragen en laten we je zien hoe we je het beste kunnen helpen.

Laat je inspireren