Winnaar Corporate Fashion Award

SA Wear is winnaar van de Corporate Fashion Award 2018, met de collectie die we speciaal ontworpen hebben voor de horecaopleiding De Rooi Pannen uit Breda. De Corporate Fashion Award wordt iedere twee jaar uitgereikt onder zes verschillende categorieën. SA Wear is de winnaar in de categorie ‘Corporate Fashion’ voor representatieve bedrijfskleding.

Opdracht De Rooi Pannen

De Rooi Pannen gaat op korte termijn verhuizen naar de historisch Seeligkazerne, gebouwd in de tijd van Napoleon. Bij een nieuwe locatie hoort ook een nieuw kledingpakket. Hiervoor heeft De Rooi Pannen SA Wear benaderd met 2 uitdagingen. De kledinglijn moet het historische karakter van het monumentale pand weerspiegelen. En het kledingpakket moet gedragen kunnen worden in de 3 (zeer) verschillende horecaconcepten die gevestigd worden in het monumentale Seeligkazerne.

Deze drie verschillende horecaconcepten zijn: casual dining, fine dining en koffie & pastries. Het fine dining concept is een chique restaurant waar het accent ligt op een mooie wijn spijs combinatie. Het tweede restaurant heeft een casual dining sfeer, met een open keuken en een bar waar het draait om de drankjes, zoals verschillende bieren en cocktails. Tenslotte komt er in de lobby een open bar en pantry, waar de nadruk ligt op koffie en pastries.

Om eer aan te doen aan deze drie verschillende horeca concepten moet de kleding, gedragen in deze locaties, aangepast kunnen worden aan de gewenste uitstraling van ieder concept. De kleding moet multifunctioneel zijn.

Belangrijk uitgangspunt De Rooi Pannen

Nog een belangrijk uitgangspunt was natuurlijk dat de leerlingen zich prettig en comfortabel moesten voelen in de bedrijfskleding. De leerlingen zijn om deze reden ook bij het proces betrokken. Wat vinden zij mooi? Wat vinden ze bij het concept passen? En waar voelen ze zich fijn in?

Dit uitgangspunt sluit geheel aan bij het motto van SA Wear “Feel Great, Perform Better”. Ofwel personeel wat zich prettig voelt in de bedrijfskleding zal beter presteren en zo extra waarde toevoegen voor een bedrijf.

Wat doet SA Wear voor De Rooi Pannen?

Met deze vraag en achtergrondinformatie in het achterhoofd is SA Wear voor De Rooi Pannen aan de slag gegaan. Hier is een multifunctionele custom made kledinglijn uit ontstaan, met moderne pasvormen en met een knipoog naar de tijd van Napoleon. Het motto van SA Wear “Feel Great Perform Better” hebben we doorgevoerd door gebruik te maken van slim fit en regular fit pasvormen voor elk kledingstuk. Zo kan elke leerling de best passende kleding uitzoeken. Daarnaast is de kleding semi maatwerk uitgeleverd. Dit betekent dat we tijdens de productie van de kleding al de nodige aanpassingen per kledingstuk, per leerling hebben verwerkt. Zo creëer je een optimale pasvorm.

Met slechts tien kledingstukken kunnen de leerlingen tot wel tien verschillende outfits combineren. Van bijvoorbeeld een chique 3-delig kostuum voor in het fine dining restaurant naar een moderne outfit met aansluitende chino broek voor in het casual dining concept.

Media:
Verslag Corporate Fashion Award 2018 – Door jurylid Aileen Out van Prettybusiness.nl.
Artikel Corporate Fashion Award 2018 – Door Fashionunited.nl.

Heb je zelf een vraag?

Bij SA Wear geloven we al jarenlang in de onderscheidende kracht van bedrijfskleding. Feel great, perform better is ons motto. We richten ons niet op een eenmalige verkoop, maar op een langdurige relatie.

Bezoek één van onze uitgebreide showrooms en laat je inspireren en verrassen door de vele mogelijkheden. Naast ons vaste assortiment is het ook mogelijk om custom made bedrijfskleding te laten produceren. Onze eigen custom made ateliers zijn te vinden in Macedonië en Portugal. Voordeel van produceren in Europa zijn de korte levertijden, lage aantallen per productie, hoge kwaliteit en een verantwoorde en duurzame productie.

In Breda hebben we ook een eigen borduur- en bedrukstudio, een designafdeling en een atelier om kleding verder op maat te maken.

Kortom; we hebben als bedrijfskleding leverancier alles in huis om het plaatje compleet te maken.