Bedrijfskleding » Verantwoordelijkheid SA Wear

Samen verduurzamen

Horecakleding sets SA Wear

Slow corporate fashion

SA Wear wilt een positieve impact hebben op mens, milieu en maatschappij.

Wij hebben de ambitie om in 2030 minimaal de helft van alle textiel te verduurzamen. Om dat doel te bereiken, selecteren wij partners en klanten om ons heen die graag ook een positieve impact willen hebben op deze thema’s.

In de grafiek hieronder zie je de procentuele CO2 uitstoot in elke stap van de levensduur van een kledingstuk.

Stappen met de grootste impact

Bij de productie van textiel

Grondstoffen

De grondstoffen (het verbouwen van bijv. katoen of het winnen van olie voor polyester) hebben de grootste impact heeft op het milieu. Alleen met een circulaire textielstroom kan je de uitstoot van het verbouwen en winnen van grondstoffen grotendeels voorkomen. Het circulair recyclen van kleding zal op den duur tot de grootste besparing leiden in CO2 uitstoot.

Productie van stoffen

Dit omvat het proces van het spinnen van de garens tot het produceren van de stoffen. Deze stap is goed voor ca. 32% van de CO2 uitstoot gedurende de levensduur van een kledingstuk.

Veruit de meeste CO2 winst valt te behalen in de eerste 2 stappen, grondstoffen en de productie van stoffen, van de levensduur van een kledingstuk.

Stappen met de grootste impact

Bij de productie van textiel

Deze winst valt te behalen door:

  • Het circulair recyclen van oude kleding naar nieuwe garens voor kleding. Bij een volledig nieuw gebruik van de oude kleding wordt er zomaar tot 38% uitstoot bespaard. Het recyclen zal ook leiden tot CO2 uitstoot maar dit zal een stuk lager zijn dan het opnieuw verbouwen of winnen van grondstoffen.
  • Zo weinig mogelijk produceren, dan is er ook weinig uitstoot. Kies dus voor kleding met een lange levensduur. En leg geen grote voorraden aan.

Fast VS. Slow Fashion

Bijv. twee vergelijkbare kledingstukken hebben beide een uitstoot van 63kg gedurende de levensduur. Stel dat één van de kledingstukken 50 wasbeurten meegaat en het andere kledingstuk 100 wasbeurten. De uitstoot per wasbeurt is dan 1,26 kg voor het kledingstuk die maar 50 wasbeurten mee gaat een 0,63kg voor het andere kledingstuk. Dat is een enorme reductie want het eerste kledingstuk moet al vervangen worden met een nieuwe uitstoot van 63kg.

In onze optiek is dit momenteel veruit de makkelijkste manier om CO2 uitstoot te beperken, door kwalitatief hoogwaardige kleding te verkopen. SA Wear is gespecialiseerd in slow-bedrijfskleding i.p.v. fast fashion.

Hoe draagt SA Wear hieraan bij:

Zo weinig mogelijk produceren

Wij geloven in een wereld waarin we zo min mogelijk produceren en klanten alleen het beste leveren, zodat het product langer meegaat. Onze filosofie is al vanaf de start van ons bedrijf onveranderd gebleven.

Met ons unieke Made-to-order programma produceren wij alleen wanneer jullie ons een order geven. Hierdoor worden er geen artikelen op voorraad gelegd en wordt de uitstoot beperkt tot alleen wat nodig is. Bovendien gebruiken wij hiervoor stoffen die in Europa geproduceerd zijn, met korte transportlijnen en geproduceerd volgens strenge Europese milieurichtlijnen.

Onze stoffen worden geselecteerd op levensduur, zodat onze klanten lang plezier hebben van hun kleding en weinig herhaalbestellingen nodig hebben. Ons Made-to-order programma is geschikt voor elk bedrijf, vanaf 3 stuks tot 1000+. Kijk op onze website onder Huisstijl Kleding en Custom Made voor de mogelijkheden.

Benieuwd naar de duurzame stoffen die we gebruiken en hoe wij ons inzetten voor een circulaire economie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze en mogelijkheden.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over ons Made-to-order programma:

Recyclen van kleding

SA Wear werkt samen met een initiatief van onze leveranciers TDV Industries en Klopman International die als eerste een complete recycle fabriek hebben opgezet voor bedrijfskleding in Frankrijk onder de naam Renaissance. Renaissance recyclet bedrijfskleding naar garens van hoge kwaliteit, waardoor het geproduceerde kledingstuk ook lang meegaat. Door het grote aantal benodigde grondstoffen/ kilogram kleding is het echter moeilijk om een recycle run te starten. SA Wear hoopt snel goederen te kunnen leveren bij Renaissance textiel. Zijn jullie een klant die hun oude kledinglijn willen recyclen, neem dan contact op om bij te dragen aan de circulaire economie.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over 100% circulaire bedrijfskleding en bekijk uit welke stappen dit innovatieve proces bestaat:

Laat je inspireren

Wil je de kleding zien, voelen en passen? Kom dan lekker rondneuzen in één van onze grote en moderne showrooms in Breda, Amsterdam of Antwerpen. Hier kun je direct jouw perfecte bedrijfskleding uitzoeken. In onze showrooms kun je ons hele assortiment bekijken, krijg je een antwoord op al je vragen en laten we je zien hoe we je het beste kunnen helpen.

Laat je inspireren