“Ik heb altijd contact met Robert, dat gaat hartstikke snel. Als er een nieuwe afdeling kleding moet hebben, dan komt hij langs met samples en kunnen we alles bekijken en kiezen. Ook fijn dat je altijd hetzelfde aanspreekpunt hebt en niet dat je maar af moet wachten.”

Nel Bruijnzeel

Hoofd BHV & Veiligheid, Zorgwaard

“7 jaar geleden verhuisden we van ons oude pand naar dit pand. Toen zochten we heel specifiek kleding die bij de gekleurde tegeltjes hier pasten. Dat was een hele moeilijke kleur. Bij veel leveranciers konden we niet terecht omdat zij hem niet in hun assortiment hadden of de kleding in partijen van 100 stuks afgenomen moest worden.” De online zoektocht leidde toen uiteindelijk naar SA Wear en dat was de start van een mooie samenwerking. “Jullie hadden de kleur en de minimale afname was 3 stuks. Toen zijn we begonnen met horecakleding, maar intussen loopt het hele bedrijf in jullie kleding. Dat is wel een uitbreiding in die paar jaar.”

De kleding die toen uitgezocht is, heeft inmiddels ook plaatsgemaakt voor iets nieuws. De andere afdelingen volgden gestaag. “We hadden verschillende leveranciers voor verschillende afdelingen en die zitten nu allemaal bij SA Wear. Gewoon omdat het veel makkelijker is bij één leverancier. Je weet met wie je te maken hebt, wat je kan verwachten en het is ook makkelijker met het logo. Als je bij verschillende leveranciers zit en je logo wijzigt, dan moet je het bij iedereen laten wijzigen. Dat hoeft nu maar één keer.”

Ook de communicatie en het proces van idee tot uitlevering, beschouwt Nel als prettig. “Ik heb altijd contact met Robert, dat gaat hartstikke snel. Als er een nieuwe afdeling kleding moet hebben, dan komt hij langs met samples en kunnen we alles bekijken en kiezen. Ook fijn dat je altijd hetzelfde aanspreekpunt hebt en niet dat je maar af moet wachten.”

De uiteindelijke collectie kleding bestaat uit verschillende kleuren en stijlen. Er is voor gekozen om elke afdeling hetgeen te laten dragen wat er het beste bij die afdeling past. Alles precies matchen was niet de wens en is ook bewust voor gekozen. ”Per afdeling is er echt gevraagd: ‘wat willen jullie dragen en voelen jullie je hier comfortabel in?’ Daar is dan een kleur bij gekozen. Het model van de kleding is leidend geweest.”

Voor Zorgwaard is het belangrijk dat alle 1200 medewerkers zich goed voelen in de kleding. “Zij worden ook altijd betrokken bij de keuze. Niet alle 1200, maar er is altijd een klein werkgroepje per afdeling. Per werkgroep weten ze precies wat wel en niet prettig werkt en die feedback is erg belangrijk. Ik sta zelf natuurlijk niet op de werkvloer dus het is fijn om die input te hebben. We hebben pasmodellen gehad en dat is ook wel prettig: dan kun je precies zien hoe het valt, welke maat goed is en hoe de stof is, en hoe je erin kunt bewegen.”

Join the Family

Benieuwd wat SA Wear voor jullie kan betekenen? Laat je gegevens hieronder achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.