De transformatie van onze dienstkleding, met de actieve betrokkenheid van onze medewerkers en de samenwerking met SA Wear, heeft niet alleen geleid tot een nieuwe, duidelijk herkenbare uitstraling, maar ook tot een verhoogd comfort en tevredenheid onder onze medewerkers.

Sietske van Beckhoven

Inkoopadviseur, Avoord

Meet the family

Verbetering van dienstkleding

In onze zoektocht naar een nieuwe uitstraling, stonden we voor een uitdaging. Onze verouderde dienstkleding met de oude pay-off paste niet meer bij onze organisatie. We hadden behoefte aan een frisse uitstraling die beter aansloot bij onze vernieuwde boodschap, “Zorgen doen we samen!” Daarnaast was er een grote groep medewerkers zonder dienstkleding, waarvoor besloten was dat zij die ook mochten gaan dragen. Het was het juiste moment om op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier.

Ontdekking van SA Wear

Onze ontdekkingstocht naar een nieuwe kledingleverancier begon binnen ons netwerk. Avoord is lid van de ICW en SA Wear bediende al onze collega-instelling Groenhuysen.

Hierdoor besloten we om eerst binnen de ICW te onderzoeken welke leveranciers met andere zorginstellingen samenwerkten. Daarnaast voerden we uitgebreid marktonderzoek uit om te ontdekken welke andere leveranciers beschikbaar waren. Op basis van deze informatie selecteerden we enkele potentiële leveranciers, waaronder SA Wear.

De keuze voor SA Wear

Bij het maken van onze uiteindelijke keuze wilden we onze medewerkers actief betrekken door een klankbord- en werkgroep op te zetten. We vroegen samples van de voorgestelde ontwerpen van SA Wear, zodat onze medewerkers de nieuwe kleding konden zien en voelen voordat ze hun stem uitbrachten. Na zorgvuldige overweging bleven er twee leveranciers over, waarvan SA Wear als beste uit de bus kwam. Deze inspraak was van groot belang voor ons besluitvormingsproces en zorgde voor veel betrokkenheid.

Een positieve samenwerking met SA Wear

Tijdens onze samenwerking met SA Wear waren we onder de indruk van hun enthousiasme en klantgerichtheid. Robert stond altijd voor ons klaar en dacht actief met ons mee. Hoewel het proces enigszins vertraagd werd door externe factoren, konden we samen tot compromissen komen. Onze gezamenlijke inzet voor het project was duidelijk merkbaar, en we doorliepen verschillende fases, waaronder draag- en wastests en pasrondes.

De definitieve collectie

Onze definitieve kledingcollectie is iets anders dan oorspronkelijk verwacht. We kozen er namelijk voor om twee kleuren te introduceren in plaats van slechts één, om duidelijk onderscheid te maken tussen verschillende functies binnen onze organisatie. Voorheen was er vaak verwarring, maar met de nieuwe dienstkleding is dit verleden tijd. Het is nu duidelijk te zien wie voor welke rol aanspreekbaar is door zowel bewoners als aanverwanten. Hoewel we aanvankelijk meer kleuropties wilden, merkten we algauw dat dit voorraadtechnisch niet handig voor ons was. Uiteindelijk kozen we voor donkergroen met toevoeging van oudroze als lichtere kleur. Daar zijn we echt heel blij mee.

Ontzorging door SA Wear

SA Wear bood verschillende mogelijkheden om ons te ontzorgen, zoals het volledig overnemen van het bestel- en pasproces. Wij kozen er echter voor om het bestelproces zelf te beheren vanwege ons eigen bestelsysteem. Ondanks dat, waren we tevreden met hun aanbod en inzet om ons te ondersteunen.

Medewerkers en hun reacties

Over het algemeen waren de reacties van onze medewerkers positief. Er waren wel enkele meningsverschillen, vooral over warmte en kleur, wat begrijpelijk is gezien de persoonlijke voorkeuren. Medewerkers die de oude dienstkleding nog droegen, zijn wel van mening dat de nieuwe kleding erg lekker zit en comfortabel is.

Onze ervaring met SA Wear

In het algemeen was onze samenwerking met SA Wear positief en bevredigend. Er waren wel enkele uitdagingen, zoals vertragingen en communicatiekwesties, maar we begrepen dat deze soms onvermijdelijk waren. Over het algemeen zijn we tevreden met de geboden ondersteuning en de resultaten van het project. Het was een waardevolle ervaring die heeft geleid tot een nieuwe uitstraling en helderheid binnen onze organisatie.

Join the Family

Benieuwd wat SA Wear voor jullie kan betekenen? Laat je gegevens hieronder achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.