“Dan zie je hoe veel mooie kleding voor iemand kan doen, dat is leuk. Als je kleding niet lekker zit, dan werk je ook niet lekker.”

Margriet de Haan

Front office manager, Van der Valk Sneek

Herkenbaarheid

Van der Valk Sneek is een traditioneel bedrijf met een moderne uitstraling. “We ontvangen veel business doordeweeks en doen bijvoorbeeld ook veel zakelijke events, maar in de vakanties ontvangen we ook veel gezinnen en in het weekend bijvoorbeeld wat oudere mensen,” vertelt Margriet. “Hierdoor is het belangrijk dat de bedrijfskleding een luxe uitstraling heeft, passend bij het concept en uitstraling van het hotel. Je moet meteen kunnen zien wie er bij het bedrijf hoort, het is een stukje herkenbaarheid.”

Voorheen hadden zij aan de receptie jurkjes die niet afkomstig waren van een bedrijfskledingleverancier. “Die waren best wel duur in aanschaf, waren niet goed qua maatvoering en gingen ook best snel stuk.” Dat was de aanleiding om op zoek te gaan naar nieuwe kleding, maar dat bleek best lastig. “Je moet goed kijken wat past bij wat je wilt uitstralen, het moet ook nog lekker zitten en goed uitwasbaar zijn.”

Bij andere leveranciers zagen ze dat de focus vaak op enkel bediening lag, maar bij SA Wear was er aandacht voor elk onderdeel. “Er was ook veel aanbod voor de front office, dat was fijn!”

Uiteindelijk zijn ze voor de receptie uitgekomen bij de voorraadcollectie van Studio Anneloes @ Work. “De kleding is heel stretchy, valt precies op maat en het valt gewoon zoals het hoort te vallen bij iedereen, dat is heel fijn.”

De details

Dat iedereen zich goed voelt in de kleding is dan ook zeer belangrijk: “Dan zie je hoe veel mooie kleding voor iemand kan doen, dat is leuk. Als je kleding niet lekker zit, dan werk je ook niet lekker.” De kleding aan de receptie is afgemaakt met okerkleurige sjaaltjes, een kleuraccent wat ook weer terugkomt in de kleine details van de custom made blouses, sloven voor de bediening, en halterschorten voor het buffet. “De details maken de outfit, het past echt bij ons en is daardoor niet zo standaard.”

Reacties op de kleding

“Wat mij dus opvalt is dat veel mensen zich goed voelen in de kleding: de pasvorm is mooi, het sluit goed aan, voor zowel de bediening, als de keuken en de front office. Het zijn van die simpele dingen, maar die doen ’t hem: de jurkjes zijn na het wassen binnen een nachtje droog, hoeven we niet te strijken en kreuken niet. We zien er daarom altijd netjes uit en dat is gewoon heel fijn!”

Join the Family

Benieuwd wat SA Wear voor jullie kan betekenen? Laat je gegevens hieronder achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.