Bijzonder vriendelijk, professioneel en gedreven bedrijf op het gebied van bedrijfskleding.

Jos van der Kooij

Category Manager, ISS

Meet the family

Een Nieuwe Collectie voor ISS

ISS Facility Services, een toonaangevende internationale facilitaire dienstverlener, stond voor de uitdaging om de diverse cateringkledinglijnen te stroomlijnen naar één uniforme en herkenbare collectie onder de naam Alley’s. Onder leiding van Category Manager Jos van der Kooij, op zoek te gaan naar een leverancier die kon voldoen aan hun wensen voor een nieuwe collectie die zowel esthetisch passend als duurzaam was.

Gevonden door Sourcing en Aanbeveling

Tijdens het zoeken naar representatieve kokskleding stuitte ISS op Chaud Devant, een merk dat populair is in de horeca en

bedrijfscatering. Echter, Chaud Devant levert niet rechtstreeks aan bedrijven, maar werkt via dealers. Chaud Devant raadde ISS aan om SA Wear eens te proberen, en zo ontstond het eerste contact met deze leverancier.

De Keuze voor SA Wear: Kwaliteit en Persoonlijke Indruk

ISS heeft aanvankelijk drie bedrijven benaderd en heeft uiteindelijk gekozen voor SA Wear. Door de veranderende capaciteit in de markt moest ISS onder druk snel handelen. Na gesprekken en ontmoetingen met verschillende potentiële leveranciers, sprong SA Wear er positief uit. Het enthousiasme, de uitstraling en de professionele benadering van het salespersoneel creëerde een hoge gunfactor bij ISS. Het besluit werd genomen op basis van het gevoel en de indruk die Jos en zijn collega’s hadden gekregen.

Slow Corporate Fashion

Door slimme materiaalkeuzes te maken, heeft de bedrijfskleding van ISS een langere levensduur dan gemiddeld. Hierdoor wordt de productie van kleding aanzienlijk verminderd gedurende de levensduur van deze kledinglijn. Aangezien de meeste CO2-uitstoot tijdens de productie van stoffen en grondstoffen plaatsvindt, resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de CO2-voetafdruk van ISS. Bovendien hebben we gebruik gemaakt van de beste industrieel wasbare stoffen met gerecyclede polyester waar mogelijk, waardoor de voetafdruk nog verder wordt verlaagd. Nadat de kleding is afgeschreven, wordt deze ingezameld en gerecycled.

Samenwerking met SA Wear: Overleg en Geduld

Het proces van samenwerking tussen ISS en SA Wear omvatte meerdere ontmoetingen, gesprekken en presentaties. SA Wear luisterde naar de wensen van ISS en presenteerde een globaal voorstel. Vervolgens werden stoffen en samples bekeken en werd een gedetailleerd voorstel uitgewerkt op basis van de vereisten van ISS. Het proces nam enige tijd in beslag omdat het door het hele bedrijf moest worden goedgekeurd, maar uiteindelijk werd er een middenweg gevonden. “Die middenweg vinden, dat is de kunst; daar hoorde wel een goede dosis geduld bij, maar dat is aan beide kanten helemaal goed gegaan.”

De Uiteindelijke Collectie: Eenheid en Informele Netheid

“De uiteindelijke collectie was precies zoals we in gedachten hadden, dat week er heel weinig vanaf.” Er werd wat tijd besteed aan het kiezen van de juiste blauwe kleur, omdat ISS als gerenommeerd bedrijf herkenbaar is aan zijn donkerblauwe kleur. Het verzoek van ISS was om de collectie wat minder traditioneel te maken, maar wel verzorgd en netjes. De keuze is daarom gevallen op stoere en moderne stoffen. Dus geen traditionele kostuumstof maar een sportieve en stretchy Punto-stof en taupe canvas voor de sloven en schorten. Samen met de toevoeging van taupekleurige accenten in de bovenkleding, zorgt dat voor een nette maar toch informele look. Bovendien anticipeert de aanvulling van een schoenenlijn met anti-slipzolen op het voorkomen van val- en struikelongelukken op de werkvloer.

Ontzorging van begin tot eind

ISS werd gedurende het hele proces uitstekend ontzorgd door SA Wear. “Jullie waren flexibel en dachten actief mee op verschillende fronten.” SA Wear bood wanneer nodig alternatieve opties aan die in lijn waren met de wensen van ISS. Ze namen de verantwoordelijkheid voor het maken van de designs en zorgden voor een vlekkeloze presentatie. “Het ontzorgen zat hem ook in het samenstellen van de catwalk en presentatie, het selecteren van de juiste suppliers en het regelen van logistiek en last-minute verzoeken.” Dankzij de goede relatie en samenwerking tussen beide partijen verliep het proces soepel.

Toewijding aan duurzaamheid

Duurzaamheid was een belangrijk aspect voor ISS bij het selecteren van een kledingleverancier. De kledingcollectie moest bestaan uit duurzame artikelen. Jos vertelt: “De presentatie hoe SA Wear zelf met sustainability omgaat, sprak ons aan. Ze beperken de reisafstanden door te produceren in Macedonië en maken gebruik van in Europa geproduceerde stoffen. SA Wear heeft een goed beleid voor de teruggave en recycling van versleten kleding. Deze duurzame benadering van SA Wear sluit goed aan bij onze wensen.”

De positieve reacties van de werknemers:

De nieuwe collectie werd met veel enthousiasme en trots ontvangen, hoewel er zoals gebruikelijk in dit soort trajecten aanvankelijk ook wat terughoudendheid was. Niet elk account waar wij diensten verzorgen wilde meteen overgaan op de nieuwe, uniforme lijn onder de naam Alley’s. Uiteindelijk, na de eerste uitrol, ging het overgrote deel van de rest van onze accounts tóch overstag. Het feit dat dit allemaal zo soepel ging, getuigt wel van het succes en de tevredenheid over de nieuwe collectie.”

Join the Family

Benieuwd wat SA Wear voor jullie kan betekenen? Laat je gegevens hieronder achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.