Hoe kies ik de juiste bedrijfskleding leverancier?

Eens in de zoveel jaar komt dat moment dat je nieuwe professionele bedrijfskleding nodig hebt. De oude outfits zijn inmiddels versleten en/of passen niet meer bij wat je met je branding  wilt uitstralen.

Nog spannender is het als je voor de eerste keer een outfit voor je personeel zoekt: Wat ziet er goed uit? Wat blijft de hele dag door lekker zitten? Waar voelt iedereen zich prettig in? Welke kleuren kies je? Hoe zorg je dat alles goed past? Vinden je klanten het ook mooi?

Aanbod genoeg. Zoek maar eens op Google. Zo ben je hier misschien ook wel terecht gekomen. Alleen hoe weet je nou of een bedrijfskleding leverancier ook echt verstand van zaken heeft? En jou de komende jaren van een verzorgde, professionele én persoonlijke uitstraling voorziet?

Kortom: Hoe vind je de beste  bedrijfskleding leverancier?

Wij hebben daar wel wat ideeën over. Je leest ze in deze blog.

Eisen aan de bedrijfskleding zelf

Je zoektocht begint met een aantal specifieke eisen aan de kleding zelf. Dat is sterk afhankelijk van de branche waarin je actief bent.

Bakkers met bouwers vergelijken. Over technische eisen.

Image

Het maakt nogal wat uit of je een uniform zoekt voor een receptionist of een slager. En dan hebben we het nog even niet over kleur of stijl van de kleding, maar over hele praktische en soms wettelijke eisen. Ga voor jezelf na aan welke eisen de nieuwe bedrijfskleding moet voldoen.

Bij SA Wear maken we bijvoorbeeld onderscheid in de branches; Horecakledij, corporate kledij, Werkkledij, Bakkerskledij, Slagerskleding en Verswinkel kledij. Kijk er alvast even rond voor inspiratie. Let ook specifiek op de eisen per functie.

Run je een restaurant? Dan wil je dat de bedrijfskleding makkelijk te wassen is, niet krimpt en niet gaat verkleuren. De perfecte stof die aan deze eis voldoet, bestaat voor 65% uit polyester en 35% uit katoen. Hierdoor gaat je bedrijfskleding veel langer mee dan andere stoffen.

Voor een beenhouwerij is het juist weer belangrijk dat de bedrijfskleding slijtvast is, omdat de bedrijfskleding vaak langs de toonbank schuurt.

Is je onderneming actief in de industrie? Dan zijn er wettelijk veiligheidsnormen vastgelegd waaraan bedrijfskleding moet voldoen (per tak verschillend). Denk aan NEN- en ISO-normen. Vind je het lastig om uit te vogelen welke eisen er precies zijn? Of wil je je personeel juist nog iets extra beschermen? In beide gevallen is het handig om een bedrijfskleding leverancier met ervaring in je branche te contacteren.

Houd rekening met alle afdelingen binnen je bedrijf


Niet alleen de bediening, installateurs of showroommedewerkers dragen bedrijfskleding, ook de keukenbrigade, vertegenwoordigers en onthaalmedewerkers hebben direct klantcontact. Voer de bedrijfskleding door waar nodig en zorg voor een representatief voorkomen van je bedrijf.

Van een professionele bedrijfskleding leverancier mag je verwachten dat deze zowel weet hoe je voor elke rol een eigen outfit biedt die voldoende aansluit bij de rol- of afdelingsspecifieke eisen, terwijl je tegelijkertijd de eenheid bewaakt zodat je huisstijl duidelijk zichtbaar blijft.


En eigenlijk zou je nog een stap verder moeten gaan: je wilt dat iedereen binnen je bedrijf, ongeacht zijn of haar fysieke bouw, in goed passende bedrijfskleding rondloopt. Je personeel zal zich er prettiger door voelen en harder door werken. Ook je gasten worden natuurlijk liever geholpen door iemand in een perfect outfit, dan iemand in een aardappelzak. Voldoende pasvormen en maten zijn daarom een basisvoorwaarde voor een succesvolle aanschaf van nieuwe professionele bedrijfskleding.

Leestip: Het belang van de juiste pasvorm voor je bedrijfskleding

Standaard bedrijfskleding of toch custom made?

Heb je bepaald welke afdelingen je wilt aankleden en een idee hoe je nieuwe bedrijfskleding eruit moet komen te zien? Dan ben je nu op het punt beland dat je een keuze gaat maken tussen bedrijfskleding uit ‘standaard’ of ‘custom made’. Het grote verschil tussen standaard en custom made bedrijfskleding is dat je bij custom made meer details als onder andere de kleur, pasvorm, garen en natuurlijk de stof zelf kunt bepalen.

Vaak denken ondernemers of managers dat custom made bedrijfskleding prijstechnisch gezien niet haalbaar is. Integendeel, laat je vooral niet bang maken! Één custom made overhemd (horeca) is namelijk al verkrijgbaar vanaf € 36,-. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden voor zowel standaard als custom made bedrijfskleding bij de bedrijfskleding leverancier. Het is ook mogelijk om standaard en custom made bedrijfskleding te combineren.

Wil je dat er wordt  meegedacht over hoe de bedrijfskleding precies aansluit bij je huisstijl? Vraag dan naar de mogelijkheden hiervoor. Veel bedrijfskleding leveranciers beschikken over een eigen styliste die jouw persoonlijk bijstaat bij huisstijlprojecten. Houd er hierbij wel rekening mee dat dit vaak pas mogelijk is vanaf grotere aantallen.

TIP: Betrek je personeel bij het uitzoeken van de juiste bedrijfskleding. Zij moeten de kleding uiteindelijk dragen en naast het draagcomfort heeft het ook een psychologisch effect. Wanneer ze achter de bedrijfskleding staan, zijn ze gemotiveerder en happier. Door de kleding aan te trekken, nemen ze een nieuwe rol aan gericht op de uitoefening van de werkzaamheden. Ze hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel en daardoor meer plezier in het werk. Hierdoor neemt de productiviteit van de werknemer indirect toe.

Borduren of Bedrukken?


Een geborduurd logo geeft je merk een bijzondere en luxe uitstraling. Het is ook een duurzame en slijtvaste methode. Wanneer je echter een groot oppervlak wilt borduren, zullen de kosten meestal wel hoger uitvallen dan bij het bedrukken van je bedrijfskleding.

Voor bedrukken zijn er vaak meerdere opties bij je leverancier. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld kiezen voor transferdruk en zeefdruk. Een ‘normale’ transferdruk kan tot 60 graden worden gewassen, maar er is ook een slijtvastere optie die temperaturen tot wel 95 graden weerstaat. Met een zeefdruk ben je voordeliger uit, maar heb je ook minder kwaliteit. Toch kan dit best een handige optie zijn wanneer je bijvoorbeeld een groot aantal shirts nodig hebt voor een bedrijfsevenement.

Eisen aan je bedrijfskleding leverancier

Je weet nu beter aan welke wensen en eisen je nieuwe bedrijfskleding moet voldoen. Nu ga je op zoek naar de beste leverancier.

Een leverancier met een showroom, niet alleen een webshop

Image

Als je veel tijd, geld en energie steekt in het uitzoeken van mooie bedrijfskleding wil je ook dat deze van hoogwaardige kwaliteit is en lang representatief blijft. Het zou zonde zijn als je door snelle slijtage door bijvoorbeeld verkeerde stofkeuze, snel terug bij af bent. Dat wil je voorkomen. Laat je daarom altijd adviseren in de showroom van een bedrijfskleding leverancier. Naast het professionele advies en tips, is het ook erg fijn om verschillende stoffen zelf te kunnen zien en voelen.

Hoe belangrijk is de locatie van de leverancier?

Ondanks het grote aanbod van leveranciers, kan het voorkomen dat jouw gewenste bedrijfskleding leverancier niet in de buurt zit. Dat is meestal geen probleem, aangezien de meeste professionele leveranciers de mogelijkheid bieden om een afspraak te maken bij jou op locatie. Ze zullen dan een ruime selectie aan outfits meenemen die voldoen aan de persoonlijke eisen die je zelf hebt doorgegeven. Zo kun je met je personeel meerdere opties uitproberen. Bijkomend voordeel is dat je het precies doet op de locatie waar je het straks wilt dragen.

Kan de leverancier op tijd leveren?

Het productieproces van je nieuwe bedrijfskleding heeft tijd nodig. De tijd die nodig is hangt af van of je hebt gekozen voor standaard of custom made bedrijfskleding en of je de bedrijfskleding wel of niet laat borduren of bedrukken. Wees waakzaam voor leveranciers die niet duidelijk communiceren over hun levertijden. Vraag expliciet na hoe lang het gaat duren voordat je een order plaatst.

Bij SA Wear kan standaard bedrijfskleding in alle gevallen (mits op voorraad) binnen 4 werkdagen worden geleverd. Moet de bedrijfskleding worden geborduurd of bedrukt, dan duurt het gemiddeld twee weken voordat je de nieuwe bedrijfskleding ontvangt.

Voor custom made bedrijfskleding is dit proces afhankelijk van waar de bedrijfskleding leverancier het laat maken. Wordt de custom made bedrijfskleding in Europa geproduceerd, dan is de gemiddelde levertijd circa 6 weken. Maar wordt de custom made bedrijfskleding in het Verre Oosten geproduceerd, dan kan de levertijd oplopen tot wel 3 maanden.

Houd er daarom bij het kiezen van een bedrijfskleding leverancier rekening mee wanneer je de bedrijfskleding uiterlijk nodig hebt.

Image

Welke service krijg je na de levering?

Dit onderdeel van het uitzoeken van een goede bedrijfskleding leverancier wordt helaas vaak over het hoofd gezien. En het is tegelijkertijd zo ongelooflijk belangrijk. Laten we kort uitleggen waarom:

Je hebt de bedrijfskleding inmiddels ontvangen en je werknemers stralen op de werkvloer. Maar door de harde groei van je bedrijf ben je genoodzaakt nieuwe bedrijfskleding bij te bestellen. Je neemt contact op met je leverancier en vraagt of ze nog een X aantal outfits kunnen toesturen. Je krijgt als antwoord dat jouw model niet meer wordt geproduceerd en er wordt een alternatief aangeboden.

Dit kan een goede oplossing zijn, maar je kunt ook in het beginstadium vragen wat de vaste modellen zijn die altijd kunnen worden nabesteld. Hierdoor voorkom je dat de helft van je werknemers in een net iets andere outfit lopen.

Vraag om het nog makkelijker te maken of je bedrijfskleding leverancier een voorraad voor je kan aanhouden. Met deze service heb je de nieuwe bedrijfskleding de volgende dag binnen en kun je de nieuwe werknemer gelijk in je huisstijl kleden.

De professionele leverancier biedt, naast deze service, ook nog de mogelijkheid om in te loggen op je persoonlijke account waar jij of je werknemers zelf hun nieuwe bedrijfskleding kunnen bestellen.

Heeft de leverancier goede referenties? (bel ze na!)

Dit onderdeel van het uitzoeken van een goede leverancier wordt helaas vaak over het hoofd gezien. En het is tegelijkertijd zo ongelooflijk belangrijk. Laten we kort uitleggen waarom:

Je hebt de bedrijfskleding inmiddels ontvangen en je werknemers stralen op de werkvloer. Maar door de harde groei van je bedrijf ben je genoodzaakt nieuwe bedrijfskleding bij te bestellen. Je neemt contact op met je leverancier en vraagt of ze nog een X aantal outfits kunnen toesturen. Je krijgt als antwoord dat jouw model niet meer wordt geproduceerd en er wordt een alternatief aangeboden.

Dit kan een goede oplossing zijn, maar je kunt ook in het beginstadium vragen wat de vaste modellen zijn die altijd kunnen worden nabesteld. Hierdoor voorkom je dat de helft van je werknemers in een net iets andere outfit lopen.

Vraag om het nog makkelijker te maken of je bedrijfskleding leverancier een voorraad voor je kan aanhouden. Met deze service heb je de nieuwe bedrijfskleding de volgende dag binnen en kun je de nieuwe werknemer gelijk in je huisstijl kleden.

De professionele leverancier biedt, naast deze service, ook nog de mogelijkheid om in te loggen op je persoonlijke account waar jij of je werknemers zelf hun nieuwe bedrijfskleding kunnen bestellen.

Bonustip!

Kleuren maken de man en vrouw

Een ervaren partner voor je bedrijfskleding kent niet alleen de verschillen tussen pasvormen of materialen, hij weet ook welk verhaal je met een kleurencombinatie vertelt. Vraag je leverancier bijvoorbeeld eens waarom je wel of niet zou moeten kiezen voor een zwart overhemd.

Door de psychologie van kleuren beter te begrijpen, kun je ook slimmer inspelen op de behoeftes van je doelgroep. Lees in deze blog bijvoorbeeld waarom AH Excellent voor de ene kleur kiest en de Burger King weer voor een andere.

Het kiezen van de juiste leverancier doe je zo

Je hebt zonet gelezen hoe je de beste bedrijfskleding leverancier vindt. Hopelijk helpen de tips je om de perfecte outfits aan te schaffen.

Mogen we nu zo onbescheiden zijn om onszelf naar voren te schuiven?

Bij SA Wear geloven we al jarenlang in de onderscheidende kracht van bedrijfskleding. Feel great, perform better is ons motto. We richten ons niet op een eenmalige verkoop, maar op een langdurige relatie.

Bezoek onze uitgebreide showroom in Breda en laat je inspireren en verrassen door de vele mogelijkheden. Naast ons vaste assortiment is het ook mogelijk om custom made bedrijfskleding te laten produceren. Ons eigen custom made atelier is te vinden in Macedonië. Voordeel van produceren in Europa zijn de korte levertijden, lage aantallen per productie, hoge kwaliteit en een verantwoorde en duurzame productie.

In Breda hebben we ook een eigen borduur- en bedrukstudio, een designafdeling en een atelier om kleding verder op maat te maken.

Kortom: we hebben als bedrijfskleding leverancier alles in huis om het plaatje compleet te maken.

Feel Great, Perform Better
Maak een afspraak